Blogger: Αργύρης Παγαρτάνης

Αργύρης Παγαρτάνης
Bets
0
Open
0
Won
-
Lost
-
Push
-
Stakes
0
+ / -
0
Yield
0%

Ο… Μαραθώνας του Κουβέιτ!

Γίνε Bet-hoven μέλoς στα social media! Join Group

 Στοίχημα πασπαλισμένο με ολίγη ιστορία των αραβικών ερήμων σήμερα στη στήλη.

 ΑΛ ΤΑΝΤΑΜΟΝ – ΑΛ ΤΖΑΧΡΑ

 Κουβέιτ. Ολίγη ιστορία… Η Αλ Τζάχρα, η φιλοξενούμενη ομάδα, «λέει» πολλά στην καρδιά κάθε Κουβεϊτιανού που σέβεται τον εαυτό του. Εκεί ουσιαστικά κερδήθηκε με αίμα η ανεξαρτησία αυτού του κρατιδίου, που κολυμπάει στο πετρέλαιο και εξασφαλίζει στους κατοίκους του ένα από τα μεγαλύτερα κατά κεφαλήν εισοδήματα παγκοσμίως.

Στη Τζάχρα, που λέτε, το 1920 έγινε μάχη μεγάλη μεταξύ των Κουβεϊτιανών και των φυλών του Νετζντ, που σήμερα είναι κυρίαρχοι στη Σαουδική Αραβία. Τα παλικάρια του Ιμπν Σαούντ με τους 67 γιους (που αργότερα πολλοί απ’ αυτούς έριξαν του κόσμου τα πετροδολάρια στα ξενοδοχεία των Καμμένων Βούρλων, πριν… ανακαλύψουν τη Μύκονο) στριμώξανε τους πολεμιστές του Σαλίμ Αλ Σαμπάχ, πρόγονου του σημερινού εμίρη του Κουβέιτ, στο Κόκκινο Φρούριο, όμως οι λιγότεροι Κουβεϊτιανοί παρ’ ότι τρώγανε σκορπιούς ψητούς και πίνανε νερό από ένα πηγάδι που έβγαζε… θάλασσα, ανακατεμένο με γάλα καμήλας για να μη λυσσάξουνε, κρατήσανε άμυνα και στο τέλος τους διώξανε. Η Τζάχρα είναι ιστορικός τόπος, ο αντίστοιχος Μαραθώνας του Κουβέιτ, που σήκωσε ανάστημα απέναντι στην αυτοκρατορία της εποχής και κέρδισε την ελευθερία του. Το Κόκκινο Φρούριο (φωτό) επέζησε ως μνημείο της γενναιότητας των Κουβεϊτιανών.

Ωραία. Πώς μεταφράζονται αυτά τα εγκυκλοπαιδικά σε στοίχημα; Η Αλ Τζάχρα ποτέ δεν ήταν πρωταγωνίστρια στο ποδόσφαιρο της χώρας (σε αντίθεση με την ξιφασκία, όπου έχει αναδείξει μέχρι και χρυσούς Ολυμπιονίκες), ωστόσο είναι πολύ συμπαθής ομάδα. Και όποιον… συμπαθούμε, του δίνουμε ένα χεράκι όταν έχει ανάγκη. Η Αλ Τζάχρα τώρα βρίσκεται στην ανάγκη να μετρήσει τους φίλους της, με 0-1-7 στα πρώτα οκτώ ματς, τον Αλγερινό κόουτς Τζεμπούρ (ανεξακρίβωτες οι σχέσεις με τον Ραφίκ…) να καίγεται στον πάγκο και μια βαριά ήττα με 5-1 στο τελευταίο ματς της (πάντως από την πρωτοπόρο Αλ Κουβέιτ). Η Αλ Τανταμόν δεν είναι κάτι σπουδαίο, δέχομαι να ρισκάρω ότι η αυτή τη φορά η Αλ Τζάχρα δεν θα χάσει…

ΑΛ ΦΑΪΣΑΛΙ – ΑΛ ΣΑΜΠΑΜΠ    GG

Σαουδική Αραβία. Ήμουν ανάμεσα στο διπλό dnb και το αμφίσκορο, τελικά επιλέγω το δεύτερο. Όχι μόνο λόγω του περασμένου αποτελέσματος της Αλ Φαϊσάλι (έριξε πέντε στην Αλ Ιτιφάκ), όσο το ότι η Αλ Σαμπάμπ έκανε ήδη ένα διπλό στην έδρα της Αλ Ουάχντα την περασμένη εβδομάδα (0-1) και με το «βάρος» που έχει σαν ομάδα θα μου φανεί πολύ παράξενο να τα καταφέρει για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Αν το κατορθώσει, πιθανότατα θα γίνει με ανοιχτό παιχνίδι, όπου θα σκοράρουν και οι δύο ομάδες, και σ’ αυτό το σενάριο επενδύω.

Παίξε Νόμιμα

Οι προτάσεις του Α. Παγαρτάνη στο mail σου

Προγνωστικα στοιχηματος