Ο κύβος ερρίφθη: «Στημένο το ματς Εθνικός Άχνας – Άρης Λεμεσού

Είναι και επίσημα γεγονός. Η αναμέτρηση Εθνικός Άχνας – Άρης Λεμεσού 0-4 που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2018 στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Κύπρου, χειραγωγήθηκε από τη γηπεδούχο ομάδα.

Ο φάκελος έφτασε από την UEFA στις 6 Φεβρουαρίου και ο Αθλητικός Δικαστής κ. Αριστοτέλης Βρυωνίδης επέβαλλε πρόστιμο ύψους 50.000€ στον Εθνικό Άχνας. Η αιτιολογία φυσικά ήταν ότι δεν υπάρχει: «καμία αμφιβολία ότι ο Εθνικός Άχνας έχει διαπράξει το αδίκημα της χειραγώγησης».

Συγκεκριμένα η σύνοψη της απόφαση του Αθλητικού Δικαστή αναφέρει τα παρακάτω:

«Το σωματείο του Εθνικού Άχνας παραπέμπεται για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα στα πλαίσια του αγώνα πρωταθλήματος CYTA Α’ Φάση ο οποίος διεξήχθη στις 31/1/2018. Η εν λόγω παραπομπή εδράζεται κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) μέσα από την οποία καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα στο σωματείο Εθνικός Άχνας, κατά παράβαση του άρθρου 10.(2) ιθ(1)(2)(3)(4) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ. Το σωματείο του Εθνικού Άχνας παραπέμφθηκε με τη πιο πάνω κατηγορία από τον Πειθαρχικό Εισαγγελέα με σχετική επιστολή ημερομηνίας 6/2/2018 και το σωματείο την ίδια ημέρα έλαβε σχετική πληροφόρηση.

Ο Πειθαρχικός Εισαγγελέας παρουσίασε ενώπιον μου όλα τα στοιχεία τα οποία αφορούν τη παρούσα υπόθεση και ειδικότερα όλο το ενημερωτικό υλικό το οποίο απέστειλε η αρμόδια υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (UEFA) προς τη ΚΟΠ. Από το υλικό αυτό διαπιστώνεται ότι η UEFA απέστειλε προς την ΚΟΠ στις 5/2/2018 σχετική αναφορά στα πλαίσια του συστήματος ανίχνευσης απάτης στοιχημάτων θεωρώντας ως χειραγωγημένο τον εν λόγω ποδοσφαιρικό αγώνα, καταλογίζοντας υπαιτιότητα στον Εθνικός Άχνας.

Σχετικα Αρθρα

Ύποπτα παιχνίδια στην Ισπανία

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προέβη η εφημερίδα Confidencial που αφορά και πρώην παίκτη που αγωνιζόταν στην “δικιά” μας Super League. Ο λόγος για τον πρώην παίκτη του Άρη και της Καλλονής, […]

Περισσότερα »
Κίερον Ντάιερ: «Μια καριέρα μέσα στον τζόγο»

Ο Κίερον Ντάιερ ξεκίνησε ως μία από τις μεγάλες ελπίδες της Αγγλίας, ως ένα νέο αστέρι και ένα πλήρες πακέτου σύγχρονου χαφ. Ποτέ όμως δεν μπόρεσε να δικαιώσει τις προσδοκίες […]

Περισσότερα »
Στήθηκε το ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 5-1 πέρυσι;

Ιδού το ερώτημα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Live Sport, στην οποία δημοσιεύεται το σχετικό έγγραφο της ΕΕΕΠ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διεξάγει έρευνα για το ΠΑΟΚ – Κέρκυρα 5-1 τη […]

Περισσότερα »
Μονοπώλιο: Μια κρατική παρανομία σε παρακμή…

Δημοσιεύουμε σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ιδιοκτήτη της Zeturf, Emmanuel de Rohan Chabot, για το μονοπώλιο στο στοίχημα.

Περισσότερα »