Blogger: Δημήτρης Σιώρης

Κάντο όπως δέκα μέρες πριν

Πολύ καλησπέρα σε όλους! Μουάνγκ Τονγκ και Αλ Αχλί έκαναν το καθήκον τους χθες κερδίζοντας στο ρελαντί. Από το σημερινό πρόγραμμα έχει προταθεί ήδη η νίκη της Μέλμπουρν Σίτι. Θα αφήσω την εξωτική Ταϊλάνδη και θα πάω στο Σούπερ Καπ της Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Ιτιχάντ να αντιμετωπίζει την Αλ Φέιχα.
Η Αλ Ιτιχάντ έδειξε χαρακτήρα την Πέμπτη κερδίζοντας 3-1 την Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο. Από την αρχή της σεζόν έχει δείξει ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, που έχασε πέρυσι από το +14. Έχει στην κατοχή της δύο τρόπαια Τσάμπιονς Λιγκ και μοναδικός τίτλος που λείπει από τη συλλογή της είναι το Σούπερ Καπ. Σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο.
Η Αλ Φέιχα πρόσθεσε ακόμη μία υπέρβαση στο ενεργητικό της μετά την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου. Κέρδισε 1-0 εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Ασίας, Αλ Χιλάλ και πήρε το εισιτήριο για τον σημερινό τελικό. Χρειάστηκε την τύχη με το μέρος της και ο προπονητής Ρουκ Ράσοβιτς δήλωσε ότι έχει στόχο να κατακτήσει το τρόπαιο. Τα αγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν είναι σε θέση να τα καλύψει.
Η Αλ Ιτιχάντ είναι ένα επίπεδο πιο πάνω. Φάνηκε και στον μεταξύ τους αγώνα για το πρωτάθλημα πριν από δέκα μέρες, όπου επικράτησε στο ρελαντί 3-0. Η Αλ Φέιχα θα παραταχθεί με πρωταρχικό να διαφυλάξει τα νώτα της, εντούτοις δεν περιμένω να αντέξει μέχρι τέλους και θα ποντάρω στο -1 ασιατικό χάντικαπ.
Καλή τύχη στις επιλογές σας.