13
text-of-logo

Στοιχηματικές Πλατφόρμες στην Κύπρο

Στην Κύπρο, σύμφωνα με την νομοθεσία, οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες δεν έχουν το ελεύθερο να προσφέρουν παιχνίδια πόκερ, καζίνο και ανταλλακτήρια, καθώς θεωρούνται παράνομα. Το μόνο που επιτρέπεται είναι το online στοιχημα cy. Στην περίπτωση του στοιχήματος, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διαχώρισε σε δύο τύπους τις άδειες.

Τι είναι οι άδειες Class A και Class B

Όσοι θέλουν να ανοίξουν πρακτορείο πρέπει να λάβουν άδεια Class A και όσοι επιθυμούν να προσφέρουν στοίχημα μέσω διαδικτύου πρέπει να πάρουν την άδεια Class B. Οπότε όσες online πλατφόρμες στοιχημάτων λειτουργούν αυτή την στιγμή έχουν λάβει άδεια Class B.

Ποιο το όριο ηλικίας για συμμετοχή στα τυχερά παίγνια

Ο παίκτης θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να έχει μόνο έναν λογαριασμό στην κατοχή του ανά πλατφόρμα.

Oι αυστηροί κανόνες της ΕΑΣ

Στις νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες μέσω ίντερνετ έχουν τεθεί αυστηροί κανόνες, για να έχει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων τον πλήρη έλεγχο της αγοράς και για να έχουν προστασία οι παίκτες. Κάθε πλατφόρμα υποχρεούται να έχει server σε κυπριακό έδαφος, για να ελέγχονται τα στοιχήματα και τα πονταρίσματα από την Αρχή. Επίσης, όλες οι συναλλαγές των νόμιμων στοιχηματικών ιστοσελίδων θα πρέπει να γίνονται από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει στην Κύπρο, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν ξεχωριστοί λογαριασμοί που τα υπόλοιπα τους θα είναι ίσο με το υπόλοιπο στον στοιχηματικό λογαριασμό του κάθε παίκτη.

Τι είναι ο κανόνας «3+1» και τι γίνεται με το «cash out»

Όλοι αυτοί οι κανόνες τέθηκαν, εξαιτίας της ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας που υπάρχει σε πολλούς αγώνες στο πρωτάθλημα της Κύπρου. Όσοι παίκτες θελήσουν να παίξουν κάποια αναμέτρηση από την εγχώρια λίγκα, θα πρέπει να το συνδυάσουν με τρεις ακόμα αγώνες από τα ξένα πρωταθλήματα. Η επιλογή αυτή ονομάζεται «3+1» και έχει ισχύ τόσο στα επίγεια πρακτορεία, όσο και στο online στοίχημα. Επίσης, για τους Κύπριους δεν υπάρχει η επιλογή «cash out» και έτσι δεν μπορούν να διευθετούν το παιχνίδι τους πριν το τέλος του αγώνα.

Ποιες είναι οι Νόμιμες Στοιχηματικές Πλατφόρμες στην Κύπρο

Από το Νοέμβριο του 2016 ξεκίνησε επίσημα ρύθμιση της στοιχηματικής αγοράς της Κύπρου, τόσο για τις πλατφόρμες με online στοιχηματισμό, όσο και για τα επίγεια πρακτορεία. Πλέον, στην Κύπρο έχουν διαχωριστεί οι νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες με τις παράνομες.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ) έχει δώσει πλέον μόνιμη άδεια στις

  • Bet365,
  • Stoiximan
  • Betonalfa
  • Meridianbet
  • Winmasters
  • Megabet
  • Parimatch
  • Fonbet
  • Ubet

Λίγα λόγια για την κάθε πλατφόρμα

Bet365

H bet365 ήταν από τις πρώτες πλατφόρμες που πήρε την άδεια Class B και θεωρείται νόμιμη. Η κορυφαία πλατφόρμα του κόσμου προσφέρει μεγάλη γκάμα αγώνων, ανταγωνιστικές αποδόσεις, πληρέσταση πλατφόρμα live betting και φυσικά ζωντανές μεταδόσεις των παιχνιδιών.

Stoiximan

O Stoiximan είναι μία από τις καλύτερες πλατφόρμες στην Ελλάδα και πλέον αρκετά δημοφιλείς και στην Κύπρο. Είναι από τις πρώτες που εξασφάλισαν την άδεια Class B. Προσφέρει κορυφαίο live streaming, πολύ καλές αποδόσεις, 150 ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα, ενώ είναι συμβατή σε κινητό και tablet. Διαθέτει όλους τους δημοφιλείς τρόπους συναλλαγών.

Betonalfa

Η Betonalfa ιδρύθηκε το 2009 και έχει εξασφαλίσει άδεια Class B, λειτουργώντας μόνιμα στην Κύπρο. Προσφέρει καλές αποδόσεις σε όλα τα αθλήματα, ειδικά στοιχήματα και στις συναλλαγές υπάρχουν όλοι οι τρόποι πληρωμής.

Meridianbet

Η Meridianbet έχει καλή και εύχρηστη ιστοσελίδα, αλλά υστερεί σε βασικά, όπως στο online gaming, live chat, live streaming και στις εφαρμογές μέσω των κινητών. Παρέχει στατιστικά ανά αγώνα και είναι από τις πιο user friendly ιστοσελίδες στην Κύπρο.

Winmasters

Η Winmasters είναι από τις πιο δημοφιλής πλατφόρμα στην Κύπρο, ενώ υπήρξε και χορηγός στον ΑΠΟΕΛ. Διακρίνεται για την ποικιλία στην αγορά, τις πολύ καλές αποδόσεις, live betting και τα ενεργά μέλη επωφελούνται από τις συνεχείς προσφορές. Παρέχει ευελιξία στους τρόπους πληρωμής και είναι συμβατή σε τάμπλετ και κινητά.

Megabet plus

Η Megabet plus έκανε γερό μπάσιμο και έχει ανοδική τάση. Προσφέρει υψηλές αποδόσεις στα μεγάλα πρωταθλήματα, επιλογές combo και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των παικτών. Επίσης, διαθέτει Live Streaming και επιστροφή χρημάτων στα χαμένα παρολί.

Parimatch

Η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει υψηλές αποδόσεις που είναι το μεγάλο της «όπλο, ενώ προσφέρει μεγάλη γκάμα στις στοιχηματικές αγορές. Επίσης, επιβραβεύει καθημερινά τους παίκτες της με προσφορές, ενώ έχει εξαιρετικό πριμ εγγραφής.

Fonbet

Η Fonbet διακρίνεται για την απλή πλατφόρμα, χωρίς ιδιαίτερα γραφικά. Δίνει βάση στο στοιχηματικό κομμάτι. Προσφέρει ελκυστικές αγορές και αποδόσεις που αποτελεί τη δύναμή της.

Ubet

Η Ubet δεν είναι τόσο διάσημη πλατφόρμα, αλλά είναι συμβατή και πολύ εύχρηστη στα κινητά και στα τάμπλετ. Ωστόσο, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες, αφού δεν προσφέρει bonus, δεν διαθέτει live chat και οι μέθοδοι πληρωμής είναι λίγες.

Γραφτείτε στο Newsletter μας για λαμβάνετε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, νέα της αγοράς, καινούριες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.

search-icon Προγνωστικά Στοιχήματος gift Προσφορές* Στοιχήματος graph Τζίροι & Στατιστικά