ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σούπερ δώρο* για νέα μέλη!
  • ΕΓΓΡΑΦΗ-ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ
  • 55 ΕΠΑΘΛΑ*
  • ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Προγνωστικά Το Over της ημέρας

Το Over της ημέρας

-
Ειδικά Στοιχήματα Ταμείο με τα ειδικά

Ταμείο με τα ειδικά

-
Προγνωστικά Το goal - goal σήμερα

Το goal - goal σήμερα

-

Blogger: Αργύρης Παγαρτάνης

Αργύρης Παγαρτάνης
Bets
0
Open
0
Won
0
Lost
0
Push
0
Stakes
0
+ / -
0
Yield
0%

Για το χατίρι της βασίλισσας…

Για το χατίρι της βασίλισσας…

Επιλογές… συμφερόντων στην σημερινή στήλη!

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Εξαρχής, η στήλη προτείνει το +0,25 της Παλαιστίνης, προφανώς και για κριτήρια που δεν είναι μόνο αγωνιστικά. Όσοι ενδιαφέρεστε λίγο παραπάνω, αξίζει να διαβάσετε τις επόμενες γραμμές.

Κατ’ αρχάς, χώρα «Ιορδανία» δεν υπήρχε ποτέ. Την περιοχή αυτή, γεωγραφικά, την αποκαλούσαν οι ντόπιοι της είτε ως «νότια Συρία», είτε ως «ανατολική Παλαιστίνη». Πολιτικά, βέβαια, αποτελούσε μέρος ευρύτερων κρατών και αυτοκρατοριών, με τελευταία την Οθωμανική. Η περιοχή που τώρα λέγεται Ιορδανία αποτελούσε μέρος του βιλαετιού (διοικητική περιοχή, κάτι σα νομός) της Δαμασκού, σημερινής πρωτεύουσας της Συρίας!

Η Ιορδανία φτιάχθηκε για να βολέψει τους δύο γιους του βασιλιά της Χετζάζης, μιας περιοχής λίγο πιο κάτω στην Αραβία, που περιλάμβανε και τις ιερές πόλεις του Ισλάμ, τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Ο ένας πήρε την Ιορδανία, ο άλλος το Ιράκ. Έτσι, λοιπόν, οι αραβικής καταγωγής κάτοικοι της περιοχής, που μέχρι τότε δεν έδιναν δεκάρα για το πώς τους λέγανε, μάθανε ότι είναι πια Ιορδανοί, δηλαδή κάτοικοι της χώρας του Ιορδάνη, η οποία χώρα βέβαια, όταν δημιουργήθηκε, είχε εδάφη κι από τις δύο όχθες του ποταμού.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Οι Εβραίοι, από μειοψηφία στην περιοχή της Παλαιστίνης, μεταβλήθηκαν σε πλειοψηφία, έφτιαξαν το Ισραήλ και κατέλαβαν την περιοχή της  δυτικής όχθης του Ιορδάνη, η οποία στους χάρτες φαινόταν ως τμήμα της Ιορδανίας. Οι αραβικής καταγωγής κάτοικοι της περιοχής έφυγαν, οι περισσότεροι βρήκαν καταφύγιο στη γειτονική Ιορδανία. Ο πληθυσμός αυτής της γενικά έρημης και αραιοκατοικημένης περιοχής διπλασιάστηκε, με τους μισούς (και πλέον, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι) να είναι πια παλαιστινιακής καταγωγής.

Οι γηγενείς Ιορδανοί υποδέχτηκαν τους Παλαιστίνιους περίπου όπως οι παλαιοελλαδίτες τους μικρασιάτες πρόσφυγες: Κανείς δεν αμφισβήτησε την φυλετική συγγένεια, όμως υπήρξαν προστριβές, όπως υπάρχουν σε κάθε μέρος όπου ο «νοικοκύρης» αισθάνεται ότι απειλείται το στάτους κβο που είχε γνωρίσει. Τώρα πια είναι πολύ δύσκολο να γίνει διάκριση ανάμεσα σε Ιορδανούς και Παλαιστίνιους, μετά από 70 και πλέον χρόνια κοινής συμβίωσης, γάμων και άλλων κοινών εκδηλώσεων. Ακόμα και η βασίλισσα της χώρας, η πανέμορφη, η εκθαμβωτική και στα 48 της χρόνια Ράνια, είναι παλαιστινιακής καταγωγής.

Μακάρι να μπορούσαμε σήμερα να μπούμε στο μυαλό της Ράνιας, να εξιχνιάσουμε με ποιον είναι! Έτσι δύσκολα που ξεμπερδεύονται οι δύο λαοί, δεν είναι λογικό να υποστηρίξουμε ότι είναι και προς το συμφέρον της Ιορδανίας να υποστηρίξει την πρόκριση της Παλαιστίνης στα νοκ-άουτ της Ασίας;

Διευκρίνιση: Δεν παίζω καθαρό άσο, ούτε καν dnb, διότι με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους ομίλους, υπάρχει περίπτωση (όχι πολύ απίθανη) να περάσει ομάδα και με δύο βαθμούς, άρα και η ισοπαλία να βολεύει τους Παλαιστίνιους.

ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ – ΓΚΕΖΤΕΠΕ

Κύπελλο Τουρκίας, φάση των «16». Διπλοί αγώνες, άρα και δυνατότητα «διόρθωσης» στον επαναληπτικό. Στην πιο «θερμή» πόλη της Τουρκίας, εκεί που δεν χιονίζει ποτέ, άρα και στο ιδανικό μέρος προετοιμασίας όλων των τουρκικών ομάδων κατά την περίοδο της διακοπής (αλλά και πολλών ανατολικοευρωπαϊκών, ώστε να μην σκουριάσουν στο δικό τους βαρύ χειμώνα). Με τις ομάδες να επανέρχονται στην ενεργό δράση μετά από περίπου τρεις εβδομάδες. Πολύς κόσμος δεν αναμένεται, με φιλικό θα μοιάζει το ματς, χαλαρή ατμόσφαιρα, νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα αμφίσκορο ματς.

Οι προτάσεις του Α. Παγαρτάνη στο mail σου

Παίξε Νόμιμα

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι στήλες μας

Γραφτείτε στο Newsletter μας για λαμβάνετε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, νέα της αγοράς, καινούριες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.

search-icon Tipsters gift Προσφορες* graph Τζιροι