Όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού πάγωσαν χθες το βράδυ στην είδηση της απουσίας του Ελ Κααμπί από την αποστολή. Είχαν προηγηθεί αισιόδοξες δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ για τον Μαροκινό επιθετικό αλλά και για τους Όρτα, Ντάνι Γκαρθία. Οι δύο τελευταίοι τα κατάφεραν, ο πρώτος όχι και σε συνδυασμό με την απουσία του Κωστούλα ο πειραϊκός σύλλογος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην επίθεση.
Το καλό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι απέναντί τους έχουν την Μπόντο Γκλιμτ, μία ομάδα δηλαδή με σαφείς αμυντικές αδυναμίες και κυρίως ένα σύνολο που δεν γνωρίζει πως να κάνει παιχνίδι σκοπιμότητας. Οι φιλοξενούμενοι και απόψε θα βγάλουν πολλούς παίκτες μπροστά όταν επιτίθενται και η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θα έχει και πάλι τις ευκαιρίες για να πετύχει γκολ.
Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί απόψε γκολ από τον Γιάρεμτσουκ. Ο Ουκρανός επιθετικός οφείλει να κάνει επιτέλους ένα μεγάλο παιχνίδι. Θα χρειαστεί να πιάσουν υψηλή απόδοση όλοι οι ποδοσφαιριστές γενικότερα, να πιέσουν ψηλά, να κλέψουν μπάλες. Θα χρειαστεί και τύχη, θα λάβει σίγουρα μεγάλη ώθηση από τη θερμή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν και πάλι οι οπαδοί του.
Ακόμα κι αν δεν γίνει η ανατροπή, η οποία για να λέμε την αλήθεια φαντάζει με άθλο χωρίς Ελ Κααμπί και Κωστούλα, ο πρωτοπόρος της Super League πρέπει να πάρει τη νίκη για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα. Θα στηρίξω το σενάριο αυτό σε συνδυασμό με το Over 1.5 ώστε να ανέβει η απόδοση.