Καλημέρα, καλημέρα!
Τέσσερα ματς εχθές, οκτώ οι ομάδες που ανταγωνίστηκαν, μόλις μία η ομάδα που δεν σκόραρε κι αυτή ήταν η Αθλέτικ του Μπιλμπάο, η οποία στη μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας, ηττήθηκε εντός έδρας με 3-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη φετινή Μάντσεστερ πιο συγκεκριμένα, στη χειρότερη πορεία της σύγχρονης ιστορίας της. Όχι πως εάν σκόραραν οι Ισπανοί θα πλήρωνε η στήλη, αφού χθες ψάξαμε το τρελό 23.00 με μια σειρά από πράγματα, από τα οποία επαληθεύθηκαν μόνο οι τελικές του Φερνάντες.
Απόψε διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Πολωνίας. Εκεί η Πογκόν θα κοντραριστεί με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Στην Πογκόν αγωνίζεται με μεγάλη επιτυχία ο Ευθύμης Κουλούρης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει απασχολήσει το φίλαθλο κοινό της χώρας με τα κατορθώματά του.
Η ομάδα του, λοιπόν, διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της. Έχει χάσει και τους τέσσερις τελικούς Κυπέλλου στους οποίους συμμετείχε, με πιο πρόσφατο τον περσινό από τη Βίσλα Κρακοβίας, η οποία μάλιστα στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε.
Ασύγκριτα μικρότερο το μέγεθός της από αυτό της Λέγκια, η οποία μετράει 20 Κύπελλα, κατέχει το ρεκόρ στα πρωταθλήματα, ενώ έχει διακριθεί περισσότερο από κάθε άλλη πολωνική ομάδα στην Ευρώπη.
Αυτός ο αγώνας ωστόσο, δεν αποτυπώνει τη διαφορά αυτή, με τις δύο ομάδες να ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία, καθώς αγωνιστικά δεν απέχουν και πολύ. Ίσως η Πογκόν να βρίσκεται και αμυδρά σε καλύτερη κατάσταση. Φέτος δεν έχει ηττηθεί μάλιστα σε δύο ματς από τη Λέγκια (1-0, 0-0), ενώ τα τελευταία χρόνια της έχει πάρει και τον αέρα. Πιστεύω πως δεν θα ηττηθεί και σε τρίτο. Αρκετά ισορροπημένη περιμένω την κόντρα. Σχεδόν ισοδύναμες οι δύο ομάδες, με τη Λέγκια ωστόσο να υπερέχει σε βάθος πάγκου, καθώς λόγω Ευρώπης, διαθέτει μεγαλύτερο. Ειδικά τώρα, που πολλοί τραυματίες έχουν επανέλθει. Η βασική ενδεκάδα ωστόσο της Πογκόν είναι εξαιρετική, με παικταράδες όπως τον Γκροζίτσκι, τον Κουρζάβα, αλλά και τον Βάλκβιστ.
Θεωρώ πως το ματς δεν θα κριθεί στα 90’, οπότε θα ποντάρω στην καλοπληρωμένη ισοπαλία. Το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο από ένα Κύπελλο, καθώς κρίνεται και το τέταρτο εισιτήριο της Πολωνίας στην Ευρώπη. Το μοναδικό που δίνει πρόκριση στο Γιουρόπα.
Καλή μας τύχη.