Καλησπέρα σε όλους! Η Ιντσέον σπατάλησε πολλές ευκαιρίες την Κυριακή για να καλύψει το ασιατικό χάντικαπ και έμεινε στο 1-0. Από το σημερινό πρόγραμμα στην Ασία ξεχωρίζουν τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ και θα πάω στο ντέρμπι Σαουδική Αραβία – Αυστραλία.
Η επιλογή του Ρομπέρτο Μαντσίνι αποδείχθηκε λανθασμένη στη Σαουδική Αραβία και για την ώρα της κοστίζει την απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην επιστροφή του Ερβέ Ρενάρντ στον πάγκο παρουσιάζεται κατά πολύ βελτιωμένη και την Πέμπτη νίκησε 2-0 εκτός έδρας το Μπαχρέιν. Τα αγωνιστικά προβλήματα έχουν ελαχιστοποιηθεί και η είσοδος θα είναι ελεύθερη στην «καυτή» Τζέντα.
Η Αυστραλία νίκησε 1-0 στις καθυστερήσεις την Ιαπωνία και εξασφάλισε ουσιαστικά την παρουσία της στο Μουντιάλ, καθώς θα πρέπει να χάσει με πέντε γκολ διαφορά για να πέσει από τη δεύτερη θέση. Το μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται στον τεχνικό Τόνι Πόποβιτς που ανέλαβε μετά το κακό ξεκίνημα με τον Γκράχαμ Άρνολντ και «χλευάστηκε» στο πέρασμα του από τον πάγκο της Ξάνθης.
Αποκλειστική προσφορά* γνωριμίας χωρίς κατάθεση και προϋποθέσεις τζίρου!
Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία συζήτηση που είχα με συνάδελφο και μου είχε πει «Δημήτρη, οι παίκτες γελάνε στα αποδυτήρια με τον Πόποβιτς». Τελικά ο χρόνος επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά ό,τι γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος. Είναι ένας προπονητής που έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας με τους Σίδνεϊ Γουόντερερς το 2014 αφήνοντας τότε εκτός ομάδες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μπάτζετ όπως Γκουανγκζού και Αλ Χιλάλ.
Επιστρέφω στο αγωνιστικό σκέλος και εκεί τα πάντα έχουν κριθεί, αφού η Σαουδική Αραβία κυνηγάει κάτι παραπάνω από ένα «θαύμα» για να αντιστρέψει την κατάσταση. Εκτιμώ όμως ότι θα παίξει για τον κόσμο της και θα ποντάρω στον πολύ οριακό άσο του 2.14.
Καλή τύχη στις επιλογές σας.