Η Τζαμάικα δεν ήταν το ίδιο καλή όπως πριν από μία εβδομάδα κόντρα στη Γουατεμάλα με συνέπεια να ηττηθεί 1-0 στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Gold Cup. Παραμένω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά απόψε θα ασχοληθώ με το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.
Υπάρχουν δύο στοιχεία που έχουν ξεχωρίσει στις πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Πρώτον τα δυνατά φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο (Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι), δεύτερον οι σύλλογοι της Νότιας Αμερικής δείχνουν πολύ ανταγωνιστικοί. Η Μποταφόγκο επικράτησε 2-1 του Σιάτλ και η Παλμέιρας ήρθε ισόπαλη δίχως γκολ απέναντι στην Πόρτο. Οι ομάδες της συγκεκριμένης ηπείρου έχουν πολύ ισχυρό κίνητρο διάκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Με σπουδαία ιστορία, φανατικούς οπαδούς και έχοντας βγάλει από τα σπλάχνα τους εκατοντάδες παικταράδες έχουν υψηλό αίσθημα υπερηφάνειας και θέλουν να αποδείξουν πως δεν υστερούν έναντι των πλούσιων και πολυπολιτισμικών στο ρόστερ ευρωπαϊκών συλλόγων.
Stoiximan Προσφορά* με 20€ Ferryhopper & 2025 Δώρα* χωρίς κατάθεση*!
Μία από αυτές τις ομάδες είναι και η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία είναι η κορυφαία της Νότιας Αμερικής στο σχετικό ranking της τελευταίας τετραετίας. Ο σύλλογος της Αργεντινής αντιμετωπίζει απόψε την Ουράβα στο Σιάτλ και θα μου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη αν δεν πάρει τη νίκη. Υπερέχει σε όλους τους τομείς και το σημερινό παιχνίδι είναι must win από τη στιγμή που θα ακολουθήσουν δύο πιο απαιτητικά απέναντι σε Μοντερέι και Ίντερ. Μαχητικό και πειθαρχημένο σύνολο ο ιαπωνικός σύλλογος, εκτιμώ όμως πως θα υποστεί τρεις ήττες στον συγκεκριμένο όμιλο.