PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ
  • Promo Code [FBSPORT] Εγγραφή
  • 30 έπαθλα* Ταυτοποίηση
  • Έως 100 επιπλέον δώρα* Πρώτη κατάθεση
logo ΕΕΕΠ 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Προγνωστικά Το Over της ημέρας

Το Over της ημέρας

-
Ειδικά Στοιχήματα Ταμείο με τα ειδικά

Ταμείο με τα ειδικά

-
Προγνωστικά Το goal - goal σήμερα

Το goal - goal σήμερα

-

Διαχείριση Χρημάτων

image

-Εισαγωγή
-Γενικοί Κανόνες
-Ισα Πονταρίσματα
-Kelly Criterion
-Martingale ή Διπλασιασμός χρημάτων

Εισαγωγικά

Εκτός από το τι θα παίξουμε στο Στοίχημα, είναι εξίσου σημαντικό το πόσα λεφτά θα ποντάρουμε. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουν γραφτεί πολλά άρθρα και έχουν αναπτυχθεί αρκετά συστήματα διαχείρισης χρημάτων.

 

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα παικτών που ενώ τα προγνωστικά τους αγγίζουν ποσοστά πάνω από 75%, χάνουν χρήματα. Αυτό οφείλεται καθαρά σε κακή διαχείριση χρημάτων.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τρία πολύ διαδεδομένα συστήματα διαχείρισης χρημάτων.

 

Γενικοί κανόνες

Όποιο τρόπο διαχείρισης χρημάτων και να ακολουθήσετε υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να έχετε θετικά αποτελέσματα.

 

  1. Διαθέτουμε ένα αρχικό ποσό το οποίο «μοιράζουμε» σε 3-4 Bookmakers που εμπιστευόμαστε. Καλό θα ήταν να έχουμε χρήματα και σε ένα ανταλλακτήριο στοιχημάτων για να μπορούμε να καλύπτουμε τα στοιχήματα μας (σχετικά δείτε στρατηγικές live bet). Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να επιλέγουμε την μεγαλύτερη απόδοση από τους αγώνες που επιλέγουμε αλλά και να έχουμε περισσότερες επιλογές πονταρίσματος.
    (Έχει παρατηρηθεί ότι έχοντας περισσότερους από έναν Bookmakers μπορεί να αποφέρει μέχρι και 15% περισσότερα κέρδη)
  2. Ποντάρουμε αποκλειστικά σε μονά (ελάχιστες φορές και σε δυάδες, ΠΟΤΕ σε παραπάνω όμως)
  3. Θέτουμε στόχους. Μόλις κάνουμε την αρχική κατάθεση θέτουμε έναν στόχο (συνήθώς 3 ή 4 φορές το κεφάλαιο μας) και όταν φτάσουμε αυτό τον στόχο αποσύρουμε το κέρδος, αφήνοντας το κεφάλαιο στους λογαριασμούς μας στους μπουκ.

*Για δική σας ευκολία δοκιμάστε τα συστήματα με εικονικά λεφτά για κάποιο χρονικό διάστημα (3-4 εβδομάδες) και δείτε αν σας βολεύει για να το ακολουθήσετε.

 

Ισα Πονταρίσματα

Τρόπος στοιχηματισμού που χρησιμοποιείται από πολλούς παίκτες. Η σύλληψη του είναι απλή.

Έχουμε ένα αρχικό κεφάλαιο προς στοιχηματισμό (έστω 1000 units) και ποντάρουμε σε κάθε στοίχημα το ίδιο ποσό. Το ποσοστό που θα παίζουμε διαφέρει, με τους περισσότερος να παίζουν 2,5% του αρχικού τους κεφαλαίου (για το παράδειγμα μας δηλαδή 2,5%Χ1000=25).

Όταν έχουμε κέρδη και το κεφάλαιο μας αυξηθεί κατά 25%, ποντάρουμε το 2,5% του νέου κεφαλαίου (δηλαδή 2,5%Χ1250=32,5) Με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει γρηγορότερα το ταμείο μας όταν έχουμε θετικό ισοζύγιο.

Όταν χάνουμε δεν μειώνουμε τα πονταρίσματα μας αφού έτσι θα ήταν πιο δύσκολο να ξανανεβούμε στο αρχικό μας ταμείο.

*Αυτός ο τρόπος στοιχηματισμού είναι καλός για παίκτες που έχουν εμπιστοσύνη στις ικανότητες τους. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να μας οδηγήσει και στο να χάσουμε όλο μας το κεφάλαιο.

 

 

Kelly Criterion

Το Kelly Criterion είναι ένας τύπος που χρησιμοποιείται για να μεγιστοποιήσει το μακροχρόνιο κέρδος σε ένα τυχερό παιχνίδι με θετική αναμενόμενη αξία (value bet)

 

Πιο συγκεκριμένα για το ποδοσφαιρικό στοίχημα, ο τύπος του J.L Kelly μας λέει πόσα χρήματα πρέπει να ποντάρουμε σε ένα σημείο όπου θεωρούμε ότι οι πιθανότητες επαλήθευσης της είναι μεγαλύτερες από αυτές που δίνει ο Bookmaker (Ορισμός του Value Bet). Ο τύπος είναι:

Α= Π.Ν (απόδοση+1)-1/απόδοση
όπου
Α= το ποσοστό των χρημάτων που πρέπει να ποντάρουμε στον αγώνα από το συνολικό μας κεφάλαιο
Π.Ν= πιθανότητα νίκης, τι πιθανότητες δίνουμε στο σημείο που ποντάρουμε (δηλαδή η εκτίμηση μας για τον αγώνα)
Απόδοση= η απόδοση που δίνει ο μπούκ στο σημείο που θέλουμε να ποντάρουμε

Ας δούμε ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβουμε το Kelly Criterion.
Έστω ότι έχουμε 20 ρίψεις ενός ζαριού. Αν έρθουν γράμματα πληρωνόμαστε με απόδοση 3.00, ενώ αν έρθει κορώνα παίρνουμε απόδοση 1,50.

Είναι φανερό ότι το ποντάρισμα στα γράμμα αποτελεί value bet αφού η πιθανότητα να εμφανιστούν γράμματα είναι 50% και η απόδοση θα έπρεπε να είναι στο 2.00 (αντι για 3,00 που είναι).

Πόσα χρήματα όμως πρέπει να ποντάρουμε κάθε φορά ώστε να μεγιστοποιήσουμε το κέρδος χωρίς να ρισκάρουμε να τα χάσουμε όλα σε ένα ποντάρισμα?
Εδώ την απάντηση δίνει ο Kelly, και έτσι αντικαθιστώντας στον τύπο έχουμε:

Α= 50% (3,00+1) -1 /3,00= 1/3
όπου
Α= το ποσοστό των χρημάτων που πρέπει να ποντάρουμε στον αγώνα από το συνολικό μας κεφάλαιο
50%= η πιθανότητα που έχει σε μια ρίψη να έρθει κορώνα ή γράμματα. όπως ξέρουμε είναι 50%, έτσι αυτή είναι και η εκτίμηση μας
3,00= Η απόδοση που δίνει ο μπούκ στο να έρθουν γράμματα

*Παρατηρώντας τον τύπο βλέπουμε ότι ποτέ δεν γίνετε να ποντάρουμε όλα μας τα χρήματα, ενώ το ποσοστό αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά της εκτίμησης μας από αυτή του Book. Όσο πιο «value» είναι το σημείο δηλαδή, τόσο περισσότερα χρήματα μας «λέει» να ποντάρουμε.

Martingale ή Διπλασιασμός χρημάτων

Ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος παιχνιδιού που χρησιμοποιείται κυρίως στα καζίνο είναι o Διπλασιασμός Χρημάτων.

Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο ποντάρουμε ένα αρχικό ποσό Α σε έναν ή δύο αγώνες που η συνολική τους απόδοση μας δίνει συντελεστή 2,00.

Αν κερδίσουμε κρατάμε το κέρδος και την επόμενη εβδομάδα ποντάρουμε πάλι το ποσό Α. Αν χάσουμε, την επόμενη φορά που θα ποντάρουμε διπλασιάζουμε το ποσό στοιχηματισμού. Εξακολουθούμε να διπλασιάζουμε το ποσό στοιχηματισμού μέχρι να κερδίσουμε.

Όταν κερδίσουμε θα ποντάρουμε πάλι το αρχικό ποσό Α. Οποιαδήποτε στιγμή και να κερδίσουμε το κέρδος που θα έχουμε είναι το αρχικό ποσό Α. (όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα)

 

*Αν είχαμε ανεξάντλητο κεφάλαιο στην διάθεση μας αυτό το σύστημα θα ήταν το τέλειο Σύστημα αφού θα έφτανε να κερδίσουμε μια φορά για να έχουμε κέρδος. Τώρα όμως ένα κακό σερί αποτελεσμάτων μπορεί να μας οδηγήσει σε πολύ μεγάλα πονταρίσματα και στην χρεοκοπία...

Σύντομα θα προστεθεί ένα άρθρο όπου θα δείχνει αναλυτικότερα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτών των συστημάτων, καθώς και τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την χρησιμοποίηση τους.

Για οποιαδήποτε βοήθεια, διευκρίνιση ή διόρθωση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected]

Γραφτείτε στο Newsletter μας για λαμβάνετε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, νέα της αγοράς, καινούριες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.

search-icon Tipsters gift Προσφορες* graph Τζιροι