Ταυτοποίηση λογαριασμού σε στοιχηματική εταιρία

Η ταυτοποίηση λογαριασμού είναι γνωστή με τον διεθνή όρο KYC (Know Your Customer-Μάθε τον πελάτη σου) και χρησιμοποιείται πλέον. Πρέπει λοιπόν να πιστοποιήσεις ότι είσαι εσύ αυτός που άνοιξε το λογαριασμό με τα συγκεκριμένα στοιχεία και ότι αφενός δεν είναι κάποιος άλλος που χρησιμοποίησε τα δικά σου στοιχεία, αφετέρου ότι δεν δήλωσες εσύ στοιχεία ψευδή που δεν ισχύουν. Ο λόγος που οι εταιρείες ζητούν τη συγκεκριμένη διαδικασία έχει να κάνει πρωτίστως με τη νομοθεσία και έπονται κι άλλοι οι οποίοι θα παρατεθούν σε αυτόν τον οδηγό.

Ποια έγγραφα γίνονται αποδεκτά

Ας δούμε πρώτα όμως ποια είναι τα απαραίτητα έγγραφα για να ολοκληρώσεις την ταυτοποίησή σου.

 • Έγχρωμο φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας (και τις δύο πλευρές)
 • Ταυτότητα Σωμάτων Ασφαλείας (Στρατού, ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστική, επίσης και τις δύο πλευρές).
 • Έγχρωμο φωτοαντίγραφο Διαβατηρίου.
 • Δίπλωμα Οδήγησης.
 • Οποιοσδήποτε λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κινητό τηλέφωνο, σύνδεση internet, καλωδιακή τηλεόραση) πάνω στον οποίο να αναγράφεται το όνομά σου (και μόνο αυτό) και να είναι τελευταίου τριμήνου).
 • Αν δεν έχεις λογαριασμό στο όνομα σου, τότε χρειάζεται να κάνεις μία υπεύθυνη δήλωση μόνιμης κατοικίας σε ΚΕΠ, Δήμο, ή Αστυνομικό Τμήμα, όπου να βεβαιώνεις ότι διαμένεις ως φιλοξενούμενος στην τάδε κατοικία. Η δήλωση αυτή πρέπει να έχει γίνει επίσης το τελευταίο τρίμηνο.
 • Εκκαθαριστικό εφορίας του τελευταίου έτους.

Θα σου ζητηθεί επίσης κάποια στιγμή να ταυτοποιήσεις και το μέσο πληρωμής, με το οποίο καταθέτεις χρήματα ή κάνεις ανάληψη τα κέρδη σου. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να στείλεις:

 • Ενημερωτικό έντυπο από την τράπεζα από λογαριασμ ή κάρτα, που να φαίνεται η διεύθυνση που έχεις δηλώσει στον bookmaker.
 • Χρεωστική/Πιστωτική κάρτα: Την μπροστινή όψη με κρυμμένα τα οκτώ μεσαία ψηφία, π.χ. 6969 ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ 3301 και την πίσω πλευρά δίχως να φαίνεται ο κρυμμένος τριψήφιος κωδικός (CV2 ή CVC).
 • Ε-wallet (neteller, skrill,viva, paysafe, moneysafe κ.α): Σκαναρισμένο το σημείο του λογαριασμού σου στην εταιρεία που έχεις κάνει account, όπου να φαίνονται όλα τα στοιχεία σου.

Για να μην έχεις απορίες και να μην χάνεις χρόνο θα σου λύσουμε άμεσα τις συνηθέστερες απορίες που έχουν οι περισσότεροι παίκτες. Θέλεις λοιπόν να στείλεις κάποιο άλλο έγγραφο πέραν αυτών που διάβασες για να κάνεις ταυτοποίηση. Σου λέμε λοιπόν ποια έγγραφα δεν γίνονται δεκτά από τους bookmakers για την ολοκλήρωση της ταυτοποίησης.

 • Φοιτητικό πάσο, ή ότι άλλο πάσο μπορεί να υπάρχει, από ιδιωτική εταιρεία, ή επιχείρηση, σύλλογο κλπ.
 • Δελτίο Κάρτας Ανεργίας.
 • Άδεια παραμονής.
 • Διαβατήριο, Ταυτότητα Σωμάτων Ασφαλείας και Δίπλωμα Οδήγησης, των οποίων όμως έχει λήξει η ημερομηνία ισχύος

Γιατί οι στοιχηματικές εταιρίες ζητάνε έγγραφα

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η εταιρεία σου ζητά να κάνεις ταυτοποίηση. Ας τους δούμε λοιπόν ώστε να ξέρεις γιατί πρέπει να μπεις σε αυτή τη διαδικασία:

Νομοθεσία: Όπως ορίζεται από τον Κανονισμό της Ε.Ε.Ε.Π. (ΦΕΚ 3162 / 25.11.2014), όλοι οι παίκτες οφείλουν να προβούν σε ταυτοποίηση του λογαριασμού τους. Αν δεν γίνει αυτό, τότε ένα μήνα μετά το άνοιγμα του λογαριασμού αυτός θα καταστεί ανενεργός και δεν θα μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις.

Επιβεβαίωση ορίου ηλικίας: Ο νόμος ορίζει ότι για να παίξεις στοίχημα πρέπει να έχεις συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας σου. Κατά την εγγραφή σου ενδεχομένως να δηλώσεις ότι θες ως ηλικία. Αν το κάνεις όμως, τότε κατά την ταυτοποίηση αυτό θα αποκαλυφτεί. Οπότε η εταιρεία είναι νομικά και ηθικά υποχρεωμένη να επιβεβαιώσει ότι δεν είσαι ανήλικός για να στοιχηματίζεις.

Αποφυγή διαδικτυακής Απάτης: Έχοντας κάνει ταυτοποίηση διασφαλίζεις πια σε μεγάλο ποσοστό πως κανείς δεν μπορεί να έχει ανοίξει λογαριασμό στο όνομά σου, κανείς δεν χρησιμοποιεί το λογαριασμό, την κάρτα, το e-wallet σου, εκτός πια κι αν είχε πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά σου δεδομένα.

Ξέπλυμα Χρήματος: Ο χώρος των book έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν πεδίο για money laundry. Γνωρίζοντας η εταιρεία τους πελάτες της μπορεί να ξέρει ποιος παίζει τι και τι χρήματα διακινούνται, οπότε αυτό δρα αποτρεπτικά για όσους θέλουν να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική.

Πολύτιμες συμβουλές

Ότι δεν μπορείς να αποφύγεις κάντο άμεσα. Αν θες να παίξεις online πρέπει να κάνεις ταυτοποίηση. Αλλιώς δεν μπορείς να κάνεις ούτε ανάληψη, ενδεχομένως να μην πάρεις κάποια προσφορά, ενώ σε ένα μήνα θα σου κλείσουν και τον λογαριασμό. Γι’ αυτό μην αργείς. Μόλις εγγραφείς κάνε και ταυτοποίηση. Θα το κάνεις ούτως ή άλλως αν θες να συνεχίσεις να παίζεις.

Πρώτα ταυτοποίηση, μετά κατάθεση. Παίζεις για διασκέδαση. Ναι, αυτό είναι υγιές. Αλλά θες και να κερδίσεις. Οπότε ποιος ο λόγος να παίζεις δίχως ταυτοποίηση, αφού ακόμη κι αν βγάλεις χρήματα δεν θα μπορείς να κάνεις ανάληψη; Κανείς.

«Σημάδεψε» τα έγγραφα που θα στείλεις. Πολλά γίνονται στον κόσμο, ακόμη κι αν είναι σπάνια φαινόμενα. Στα έγγραφα που θα στείλεις σκαναρισμένα, γράψε πάνω «Για ταυτοποίηση στην εταιρεία….». Έτσι κανείς δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οπουδήποτε αλλού.

Κρύψε στοιχεία στα έγγραφα οικονομικών συναλλαγών. Αν στείλεις κάρτα οπωσδήποτε κάλυψε τα μεσαία οκτώ ψηφία της μπροστινής πλευράς και τον τριψήφιο αριθμό από πίσω (CCV). Όσο κι αν οι εταιρείες χρησιμοποιούν υψηλά μέσα ασφάλειας, ας είσαι απόλυτα σίγουρος, ότι και κάτι να γίνει κανείς δεν θα έχει τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σου.

Έχε ένα μέσο (λογαριασμό, κάρτα) αποκλειστικά για στοίχημα. Οι συναλλαγές στο ίντερνετ έχουν πάντα ένα ελάχιστο ρίσκο. Όχι μόνο στο στοίχημα, σε οποιοδήποτε εμπορικό τομέα. Καλύτερα έχε μία κάρτα, e-wallet μόνο για στοίχημα, χωρίς να αφήνεις πολλά λεφτά μέσα. Έτσι θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Σχετικα Αρθρα

Cash out
Τι είναι το Cash-Out

Το cash out είναι το πρόωρο κλείσιμο (ή διευθέτηση αν θέλετε) του στοιχήματός σας. Ένα απαραίτητο στοιχηματικό εργαλείο με το οποίο μπορείτε να αποσύρετε τα κέρδη ή να ελατώσετε τις […]

Περισσότερα »
Συστήματα στο στοίχημα

Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, για να έχεις περισσότερες ελπίδες να κερδίσεις στο στοίχημα παίξε κυρίως σε μονά αποδεκτά. Εκεί είναι πιο χαμηλή η γκανιότα. Μην απλώνεσαι σε κυνήγι μεγάλων […]

Περισσότερα »
Πως παίζω στοίχημα στο ίντερνετ

Το οnline στοίχημα έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα για περισσότερο από μία δεκαετία. Όσο περνούν τα χρόνια τόσο και αυξάνεται η ζήτησή του, αφού οι μικρότερες ηλικίες δύσκολα θα πάνε […]

Περισσότερα »
Γιατί χάνω στο στοίχημα

Είναι κάτι που όλοι όσοι έχουμε περάσει από την αρένα του στοιχήματος το έχουμε αναρωτηθεί. Γιατί χάνει κάποιος στο στοίχημα; Ποιοι είναι οι λόγοι; Ο παίκτης πολλές φορές τα ρίχνει […]

Περισσότερα »
etairies-stoiximaton-adeia.jpg
Ειδικά στοιχήματα

Εκτός από τα παραδοσιακό στοίχημα στο 12Χ και το over/under οι εταιρίες στοιχημάτων προσφέρουν εκατοντάδες ειδικών στοιχημάτων για όλα τα γούστα! Σας τα παρουσιάζουμε!

Περισσότερα »
Κυνοδρομιες Στοίχημα | Κυνοδρομίες Προγνωστικα

Κυνοδρομίες στον ΟΠΑΠ! Και ξαφνικά οι κυνοδρομιες στην ζωή μας με το στοίχημα στις Αγγλικές κυνοδρομίες να είναι πολύ ανεπτυγμένο στο Μεγάλο Νησί.

Περισσότερα »
stoixima-apologismos.jpg
Draw No Bet

Draw no bet: Αν δεν σας αρέσει η ισοπαλία υπάρχει λύση! Διαβάστε για την τεχνική Draw No Bet…

Περισσότερα »
Paysafecard

Με την PaySafeCard μπορείτε εύκολα, ακόμη και αν δεν έχετε κάποια πιστωτική κάρτα, να χρηματοδοτήσετε τον Internet Betting λογαριασμό σας!

Περισσότερα »
Οδηγός on-line στοιχήματος

Το Bet-hoven.net προσπαθεί να σας λύσει όλες τις απορίες για «πρωτάρηδες» και να σας βοηθήσει για το πρώτο σας on-line στοίχημα

Περισσότερα »
Back and Lay

Σας παρουσιάζουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο όταν θέλουμε να “καλύψουμε” κάποιο στοιχήματα

Περισσότερα »
«Κρεμάλα» τα παρολί?

Γιατί είμαστε «καταδικασμένοι» όταν παίζουμε πολλούς αγώνες. Διαβάστε μια ανάλυση από το Bet-hoven.net

Περισσότερα »
Στοίχημα σαν… KINO

Πολλοί μπερδεύουν το στοιχήμα με το γνωστό τυχερό παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας το με την ίδια λογική…

Περισσότερα »
Tί είναι η γκανιότα και πώς υπολογίζεται

Επεξήγηση του ουσιαστικότερου όρου για το στοιχήμα, της γκανιοτας, με απλά παραδείγματα και τύπους.

Περισσότερα »
Ζωντανό Στοιχημά

Πόσες φορές φτάσατε δευτερόλεπτα μακριά από το ταμείο και ένα γκολ στα τελευταία λεπτά σας έστειλε από τον παράδεισo στην κόλαση;

Περισσότερα »
Ανταλλακτήρια στοιχημάτων

Επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας των ανταλλακτήριων στοιχημάτων με απλά παραδείγματα, αλλά και παρουσίαση της Betfair

Περισσότερα »
Διαχείριση Χρημάτων

Δείτε μια παρουσίαση των πιο διαδεδομένων συστημάτων διαχείρισης χρημάτων, καθώς και μερικές χρήσιμες συμβουλές…

Περισσότερα »
Στοιχηματικό Λεξικό

Δείτε μια απλή επεξήγηση των στοιχηματικών όρων που χρησιμοποιούν οι περισσότερες εταιρείες στο Internet από το Bethoven.net

Περισσότερα »
Tι είναι Ασιατικό Χάντικαπ και πως υπολογίζεται

Πλήρης οδηγός Ασιατικού Στοιχήματος: Είδη Ασιατικού, Ευρωπαϊκό Χάντικαπ & Χρήσιμες Συμβουλές

Περισσότερα »