Blogger: Λάμπρος Λυριτζής

Εξ αναβολής ευκαιρία για εξάδα

Η εξ αναβολής αναμέτρησης της Λεόν με την Άτλας για την 11η αγωνιστική του Απερτούρα έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τη γηπεδούχο.
Η ομάδα του Λαρκαμόν έσφιξε αμυντικά τις τελευταίες εβδομάδες και πανηγύρισε τρεις νίκες στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές, όλες με μηδέν παθητικό. Θα έχει μεγάλη σημασία να προσθέσει 3 βαθμούς στο ενεργητικό της απόψε, διότι θα φτάσει τους 21 και θα βρεθεί στην πρώτη εξάδα που εξασφαλίζει συμμετοχή στα προημιτελικά των play offs.
Η Άτλας είναι σε αρνητικό μομέντουμ. Η πρόσφατη εντός έδρας ήττα από τη Μασατλάν με 3-1 ήταν η τρίτη διαδοχική και προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες. Ο Μεξικανός προπονητής Μόρα βρίσκεται υπό έντονη πίεση και υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν κακές σχέσεις μεταξύ του ιδίου και κάποιων ποδοσφαιριστών. Επιπλέον αποτελεί σημαντικό πλήγμα απόψε η ταυτόχρονη απουσία των Ρότσα και Λοθάνο στη μεσαία γραμμή.
Η Λεόν ως γηπεδούχος μετρά 4 νίκες και 1 ισοπαλία στους 5 τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος. Επιπλέον έχει την παράδοση με το μέρος της, με απολογισμό 10-2-1 στα 13 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια με αντίπαλο την Άτλας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για το σύνολο που πριν από λίγους μήνες κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ Κεντρικής&Βόρειας Αμερικής.