Ας κρατήσει ο book τους πόντους…

Πολύ καλά διαβασμένες χθες οι επιλογές μας και μας αδικεί η εικόνα του πίνακα μιας και έχει γίνει θεωρώ κακή διαχείριση των μονάδων. Δεν μας έχουν βγει τα big bets αλλά σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω πως δεν είμαι ευχαριστημένος μιας και έχουμε αποφύγει και πολλές “λακούβες” στην πορεία μας. Σήμερα τα ξημερώματα έχουμε τους υπόλοιπους 2 προημιτελικούς από το τουρνουά NIT.
To Vanderbilt έχει το momentum αλλά το UAB διαθέτει καλύτερη ομάδα. Από την αρχή του Φεβρουαρίου, το Vanderbilt έχει κερδίσει 12 από τα 14 παιχνίδια του. Ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στο Μίσιγκαν οι Commodores γύρισαν ένα χαμένο παιχνίδι μέσα σε 1:45 αλλά η τύχη τους θα τελειώσει σήμερα τα ξημερώματα.
Με κοινά χαρακτηριστικά και οι δύο ομάδες ειδικά στον επιθετικό τομέα. Το UAB είναι 49ο στο KenPom, παίζοντας με ξέφρενο ρυθμό ειδικά όταν βρίσκει περιθώρια από τις αντίπαλες άμυνες. Το Vanderbilt έρχεται σε αυτόν τον αγώνα με ρεκόρ 14-5 στην έδρα τους. Οι Commodores είναι 80οι στο KenPom. Ήταν 6ο στην πολύ δύσκολη SEC αυτή τη σεζόν. Η επίθεσή τους αποτελεί την δύναμη της ομάδας, καταλαμβάνοντας την 25η θέση στα KenPom’s adjusted offensive efficiency ratings.
Στην άμυνα όμως το UAB έχει το προβάδισμα. Εάν οι προηγούμενες εμφανίσεις αποτελούν ένδειξη, το UAB θα πρέπει να κατατροπώσει τους Commodores στον τομέα των ριμπάουντ, ιδιαίτερα στα επιθετικά, κάτι που θα οδηγήσει σε άφθονες δεύτερες ευκαιρίες για σκοράρισμα. Οι Μπλέιζερς διαθέτουν πιο σκληρή άμυνα από τους Commodores και μια επίθεση που μπορεί να τους ακολουθήσει. Ακόμη και στο δρόμο, περιμένω να κερδίσει το UAB, και με το spread μόνο σε ένα σημείο, η γραμμή χρημάτων είναι η καλύτερη επιλογή. Όσο και αν συμπαθώ τους Commodores και την φοβερή έδρα τους, θα υποστηρίξω την καλύτερη ομάδα.