«Τρομάζει» η επιθετική της δεινότητα

Μισή επιτυχία χθες, με τη Ρόντα να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην ουραγό Τέλστα. Η Σαραγόσα πάντως, δεν μπόρεσε να κάνει το 6/6 και παρ’ ότι το πάλεψε κόντρα στη Σανταντέρ έμεινε στο 1-1. Γυρνάμε άμεσα σελίδα και περνάμε στα σημερινά, σε ένα αρκετά δύσκολο κουπόνι αφού υπάρχουν μπόλικες αμφίρροπες αναμετρήσεις, ενώ οι μεγάλες ομάδες παίζουν στην έδρα τους με υποδεέστερα σύνολα και δεν εμπνέει κάποια για κόντρα.
Με τη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας ασχοληθήκαμε χθες, σήμερα ανεβαίνουμε ένα επίπεδο και περνάμε στην Eredivisie. Η Χέρακλες αναμενόμενα ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τον Άγιαξ εκτός έδρας, ωστόσο ακολούθησαν δύο διαδοχικά μπροστά στο κοινό της (Ναϊμέγκεν και Εξέλσιορ) και επικράτησε σε αμφότερα. Τώρα θέλει να τριτώσει τις εντός έδρας νίκες κόντρα στην Ουτρέχτη η οποία έχει κάνει το άκρως αντίθετο ξεκίνημα. Τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς, σκοράροντας μόλις ένα γκολ και δεχόμενη 10!
Πολύ γρήγορα ο Δανός κόουτς Σίλμπερμπαουερ αποτέλεσε γρήγορα παρελθόν, είχε προσληφθεί μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Στη διακοπή ανακοίνωσε την πρόσληψη του έμπειρου κόουτς Γιανς. O 64χρονος προέρχεται από τρεις καλές σεζόν στην Τβέντε, ενώ είχε κάνει σπουδαία πράγματα στη μικρούλα Τσβόλε. Οδηγώντας τη δύο φορές στον τελικό του Κυπέλλου (2013, 2014), το κατέκτησε το 2013 ενώ το 2014 πήρε και το Σούπερ Καπ. Μάλιστα αυτοί είναι οι κορυφαίοι τίτλοι του συλλόγου, αφού πέρα από αυτούς μετράει και τρεις κατακτήσεις της δεύτερης κατηγορίας. Ο Γιανς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι, ωστόσο κακά τα ψέματα, πάντα μια αλλαγή προπονητή, τονώνει το ηθικό των παικτών. Στη διακοπή μπόρεσε να δει τα μειονεκτήματα της ομάδας και θεωρούμε πως μπορεί η Ουτρέχτη να παρουσιαστεί βελτιωμένη απόψε και να πανηγυρίσει το πρώτο τρίποντο κόντρα σε έναν όχι και τόσο σπουδαίο αντίπαλο.
Στην Μπουντεσλίγκα η Στουτγάρδη πέρυσι έπρεπε να δώσει αγώνες πλέι άουτ για να αποφύγει τον υποβιβασμό, είναι κάτι που θέλει να μην ζήσει και φέτος, αλλά να τελειώσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, την υπόθεση παραμονή. Η επίθεση της δείχνει καλοκουρδισμένη σε αυτό το ξεκίνημα και σίγουρα είναι ένα όπλο που μπορεί να τη βοηθήσει να φτάσει σε αυτόν τον στόχο. Ήδη έχει φιλοδωρήσει με πέντε γκολ τις Μπόχουμ και Φράιμπουργκ, διατηρώντας μάλιστα ανέπαφη την εστία της. Στη Λειψία βέβαια, δέχτηκε εκείνη πέντε γκολ. Σε ματς που πάντως προηγήθηκε και θα μπορούσε να κάνει καλή διαχείριση.
Τώρα αντιμετωπίζει τη Μάιντζ η οποία επίσης αποτελεί ομάδα με τον ίδιο στόχο. Έχοντας ξεκινήσει πολύ άσχημα πάντως τη σεζόν, αφού αγνοεί τη νίκη σε τρεις αγωνιστικές, δεχόμενη τέσσερα γκολ στις έδρες των Ουνιόν Βερολίνου και Βέρντερ, ενώ ενδιάμεσα είχε κρατήσει στο 1-1 εντός την Άιντραχτ. Σίγουρα μπροστά στο κοινό της θα ψάξει για αντίδραση. Πάντως, βάζοντας στη ζυγαριά την κακή αμυντική της λειτουργία και την επιθετική δυνατότητα της Στουτγάρδης, οι φιλοξενούμενοι έχουν το προβάδισμα για το τρίποντο.