13
text-of-logo

Τι είναι οι τζιροι στοιχηματος

Με τη λέξη τζίρος ορίζουμε το συνολικό χρηματικό ποσό που λαμβάνει μια εταιρία από την πώληση προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών. Κατά τον ίδιο τρόπο συναντάμε την έννοια του τζίρου και στο στοίχημα. Θέλοντας να δώσουμε μια απλή ερμηνεία για το πεδίο που μας ενδιαφέρει, μπορούμε να πούμε πως οι τζίροι στοιχημάτων είναι στην ουσία το σύνολο των πονταρισμάτων που συγκεντρώνουν οι στοιχηματικές πλατφόρμες από τους προσφερόμενους αγώνες. Πρόκειται για μία έννοια που μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των παικτών καθώς δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής χρήσιμων συμπερασμάτων για το πως κινείται η παγκόσμια αγορά.

 


Στον οδηγό που ετοιμάσαμε στο Bet-hoven.net, παραθέτουμε αναλυτικά…


 

➤ Τι είναι οι τζίροι στοιχήματος

➤ Τι είναι οι τζίροι betfair και πως επηρεάζουν τις αποδόσεις

➤ Ο ρόλος των τζίρων του ΟΠΑΠ

➤ Η επιρροή που ασκούν οι ασιατικοί τζίροι στοιχήματος

Παίξε Νόμιμα

* 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: MGA/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας.Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις*


Τι σημαίνει τζίρος στοιχήματος

Κάθε αναμέτρηση που προσφέρεται προς στοιχηματισμό παίρνει πάνω της συγκεκριμένα πονταρίσματα. Το σύνολο των πονταρισμάτων αθροιστικά από όλες τις στοιχηματικές πλατφόρμες αποτελεί και το τζίρο της συγκεκριμένης αναμέτρησης και εκφράζεται ποσοστιαία για κάθε σημείο, πχ 56% του συνολικού τζίρου στον άσο, 19% στην ισοπαλία και 25% στο διπλό. Τα ποσοστά αυτά εκφράζουν την τάση των παικτών ανεξάρτητα από το συνολικό ύψος των πονταρισμάτων και δύναται να προκύπτουν είτε από συνολικό ποντάρισμα ύψους 10.000 € είτε 200.000 €.

Όπως είναι λογικό, ο κάθε αγώνας λαμβάνει και διαφορετικό τζίρο και δεν είναι τυχαίο που σε κάποιες αναμετρήσεις σημειώνονται ιδιαίτερα μεγάλοι τζίροι. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα παιχνίδια του Champions League, στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα παιχνίδια όπου υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και στα ντέρμπι ανά την Ευρώπη.


Μελέτη Περίπτωσης
Έστω ότι έχουμε την αναμέτρηση Γιουβέντους – Τζένοα και ο συνολικός τζίρος πριν την έναρξη υπολογίζεται σε 100.000 ευρώ (τζίροι στοίχημα συνολικά).


art Επιμερίζοντας τον τζίροι αυτό, σε 70.000 € στον άσο της Γιουβέντους, 15.000 € στην ισοπαλία και 15.000€ στο διπλό της Τζένοα.


Απεικονίζοντας ποσοστιαία τον τζίρο ανά σημείο, έχουμε το 70% των παικτών να ποντάρει στη νίκη της γηπεδούχου, το 15% στην ισοπαλία και το υπόλοιπο 15% στη νίκη της φιλοξενούμενης.


➥ Τζίροι στοιχήματος Live – Τι είναι;

Με δεδομένο πως το live betting αποτελεί μια υπηρεσία με μεγάλη απήχηση στους παίκτες τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερη σημασία έχει ο όγκος των live πονταρισμάτων, δηλαδή οι τζίροι στοιχήματος live. Εδώ οι μεταβολές στις αποδόσεις πραγματοποιούνται ακόμα πιο άμεσα (καθώς άμεσα είναι και τα πονταρίσματα) και ορίζονται βάσει του αλγορίθμου που διαμορφώνει τις pregame τιμές.


Μελέτη Περίπτωσης
Ας υποθέσουμε πως ένα ισχυρό φαβορί όπως η Λίβερπουλ βρίσκεται στο 0-0 κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου και πως η νίκη της δέχεται συνεχώς πονταρίσματα.


art Κατά την επανέναρξη και παρόλο που τα λεπτά κυλούν, αυξάνεται ο τζίρος (και αν φυσικά η εικόνα δείχνει πως είναι θέμα χρόνου η Λίβερπουλ να σκοράρει).


Εφόσον υπάρχει αύξηση του τζίρου, τόσο η απόδοση θα διαγράφει πτωτική τάση, ενώ αντίθετα θα αυξάνεται συνεχώς η απόδοση του διπλού.


Τζίροι betfair

H Betfair αποτελεί τον πιο δημοφιλή online στοιχηματικό τόπο όπου καθημερινά οι εγγεγραμμένοι παίκτες διαμορφώνουν οι ίδιοι τις αποδόσεις και κατόπιν στοιχηματίζουν μεταξύ τους στις επιλογές της αρεσκείας τους. Η διαφορά εδώ είναι πως δεν μεσολαβούν οι μπουκ και η γκανιότα που μειώνει τις πιθανότητες κέρδους των παικτών. Έτσι οι αποδόσεις είναι περισσότερο ρεαλιστικές. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που παρατηρούνται σημαντικές και συνεχείς μεταβολές στο ύψος των αποδόσεων.

Βάσει των πονταρισμάτων που τοποθετούνται από τους παίκτες, παρουσιάζονται επίσημα σε καθημερινή βάση οι tziroi betfair και αποτελούν ένα χρήσιμο όπλο στα χέρια των παικτών καθώς είναι σε θέση να γνωρίζουν το μέγεθος των πονταρισμάτων που δέχεται κάθε σημείο μιας αναμέτρησης και να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία αυτά σύμφωνα με τη δική τους ερμηνεία και βούληση. Αξίζει να αναφερθεί πως ο κάθε παίκτης μεταφράζει διαφορετικά το μέγεθος του τζίρου. Ακόμα δηλαδή κι αν σε ένα σημείο (πχ στον άσσο) συγκεντρώνεται το 80% του συνολικού τζίρου, δε σημαίνει πως το σημείο αυτό είναι απόλυτα σίγουρο πως θα επαληθευτεί.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το υπερβολικό «φόρτωμα» οφείλεται σε μια σημαντική είδηση που έχει διαρρεύσει και που αφορά οποιαδήποτε (αγωνιστική) αλλαγή (πχ απουσία του πρώτου σκόρερ).

Παίξε Νόμιμα

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας.

Τζίροι ΟΠΑΠ

Μπορεί η πλειοψηφία των παικτών του στοιχήματος να διατηρούν λογαριασμό σε μία ή και περισσότερες online πλατφόρμες, αλλά πάντα υπάρχουν και οι παραδοσιακοί παίκτες που τοποθετούν τα στοιχήματα τους στα επίγεια πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Στο πλαίσιο αυτό, οι τζίροι ΟΠΑΠ – το σύνολο των πονταρισμάτων δηλαδή που συγκεντρώνεται από τα χειρόγραφα δελτία – είναι ικανοί να αποκαλύψουν σε μεγάλο βαθμό την κατεύθυνση στην οποία κινούνται οι παίκτες. Βάσει στατιστικής, η πλειοψηφία των παικτών που στοιχηματίζουν στον ΟΠΑΠ στρέφονται στο εγχώριο ελληνικό πρωτάθλημα.

Μελετώντας τους τζίρους ΟΠΑΠ έχουμε σαφή εικόνα για τα σημεία που παίρνουν τα περισσότερα πονταρίσματα. Με τον τρόπο αυτό αντλούμε χρήσιμες πληροφορίες για τις ελληνικές αναμετρήσεις όλων των κατηγοριών, τις οποίες και μπορούμε να συνυπολογίσουμε κατά τη μελέτη και την τελική επιλογή.


Ασιατικοί τζίροι στοιχηματος

Μια ακόμη σημαντική επιρροή στις αποδόσεις είναι αυτή που προέρχεται από τους τζίρους που καταγράφονται στις αγορές της Ασίας. Αυτό συμβαίνει γιατί στη συγκεκριμένη ήπειρο εδρεύουν στοιχηματικές με μεγάλη ρευστότητα, υψηλές αποδόσεις, χαμηλά ποσοστά γκανιότας και high roller παίκτες που ποντάρουν υπέρογκα ποσά, με άμεσο επακόλουθο να καταγράφονται και οι μεγαλύτεροι τζίροι παγκοσμίως. Οι ασιατικοί τζίροι στοιχήματος που προκύπτουν από τα μεγάλα αυτά πονταρίσματα διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό τις αποδόσεις που με τη σειρά τους κατευθύνουν και τα υπόλοιπα πονταρίσματα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μπορεί οι παίκτες από τον υπόλοιπο κόσμο να μην έχουν τη δυνατότητα να στοιχηματίσουν στους μπουκ της Ασίας, έχουν όμως πρόσβαση στους τζίρους που καταγράφονται, κάτι που λειτουργεί ως μια σαφή ένδειξη για τις κινήσεις της αγοράς.

Νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα

Βαθμ. Χρηστών
8.4/10
Βαθμολόγησε
(292 Ψήφοι)
Βαθμ. Χρηστών
7.7/10
Βαθμολόγησε
(237 Ψήφοι)
Bet365-320x200
Βαθμ. Χρηστών
8.4/10
Βαθμολόγησε
(293 Ψήφοι)
Βαθμ. Χρηστών
7.9/10
Βαθμολόγησε
(253 Ψήφοι)
Βαθμ. Χρηστών
7.0/10
Βαθμολόγησε
(197 Ψήφοι)
interwetten bonus και πληροφορίες εγγραφής
Βαθμ. Χρηστών
7.9/10
Βαθμολόγησε
(204 Ψήφοι)
Novibet_new_logo_200x100
Βαθμ. Χρηστών
7.4/10
Βαθμολόγησε
(274 Ψήφοι)
sportingbet bonus
Βαθμ. Χρηστών
7.7/10
Βαθμολόγησε
(194 Ψήφοι)
betshop bonus εγγραφης
Βαθμ. Χρηστών
7.7/10
Βαθμολόγησε
(196 Ψήφοι)
goalbet bonus
Βαθμ. Χρηστών
6.2/10
Βαθμολόγησε
(162 Ψήφοι)
Βαθμ. Χρηστών
6.9/10
Βαθμολόγησε
(162 Ψήφοι)
Vistabet-new-logo-200x100
Βαθμ. Χρηστών
7.1/10
Βαθμολόγησε
(161 Ψήφοι)
championsbet bonus
Βαθμ. Χρηστών
5.7/10
Βαθμολόγησε
(173 Ψήφοι)

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Aκουλούθησε το Bet-hoven στα social media!
Διαβαστε επισης

Γαλλικό Όπεν με κορυφαίο live στοίχημα

Ζήσε την επόμενη φάση του παιχνιδιού με το app της bwin. Αμέτρητα πρωταθλήματα, χιλιάδες στοιχηματικές […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα λάθη των book και πως να τα εκμεταλλευτείς

Είναι πολλές οι φορές που ευρισκόμενος σε παρέες έχει ανοιχτεί το θέμα του στοιχήματος, του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί οι στοιχηματικές βάζουν όρια ή κλείνουν λογαριασμούς

Ξεκινώντας, ένα πράγμα που θα πρέπει να έχει κάθε παίχτης στο μυαλό του πριν ξεκινήσει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γραφτείτε στο Newsletter μας για λαμβάνετε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, νέα της αγοράς, καινούριες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.

search-icon Προγνωστικά Στοιχήματος gift Προσφορές* Στοιχήματος graph Τζίροι & Στατιστικά