Γκανιότα: Τι είναι και πως υπολογίζεται

Όλοι οι παίκτες του στοιχήματος ξέρουν τις αποδόσεις, δεν ξέρουν όμως την γκανιότα. Αν παίζεις στοίχημα προσπαθείς να βρεις την καλύτερη απόδοση, στο σημείο που θα επιλέξεις. Γι’ αυτό εξάλλου παίζεις στοίχημα με χρήματα. Αλλιώς θα το έκανες με τον φίλο σου όπως παλιά. «Θα κερδίσει ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός  ; Πας στοίχημα;». Αυτός είναι ένας διάλογος που όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε κάνει. Έβαζες ένα Α ποσό και είτε το έχανες, είτε το κέρδιζες. Με άλλα λόγια η απόδοση ήταν στο 2.00, πάντα.

Ορισμός γκανιότας

Παίζοντας όμως στοίχημα (online και επίγειο) τα πράγματα δεν είναι έτσι. Κι αν λοιπόν είσαι εξοικειωμένος με τις αποδόσεις, με την γκανιότα μπορεί και να μην είναι το ίδιο. Σίγουρα την έχεις ακούσει σαν λέξη, αλλά τι σημαίνει ακριβώς και γιατί είναι σημαντική στο στοίχημα; Δεν είναι κάτι πολύπλοκο, το αντίθετο μάλιστα. Γκανιότα είναι η το ποσοστό κέρδους μίας εταιρείας από το σετ των αποδόσεων που προσφέρει σε ένα παιχνίδι.

Μία στοιχηματική εταιρεία για να έχει λόγο ύπαρξης πρέπει να είναι κερδοφόρα. Όσο μεγαλύτερη είναι η γκανιότα τόσο το χειρότερο για σένα, γιατί οι αποδόσεις θα είναι μικρότερες και το αντίστροφο φυσικά… χαμηλή γκανιότα, υψηλές αποδόσεις, συμφέρον για τον παίκτη.

Πως υπολογίζεται η γκανιότα στο στοίχημα

Κι επειδή μην ξεχνάμε ότι το στοίχημα είναι μαθηματικά, ας δούμε πως βγαίνει η γκανιότα. Ο βασικός τύπος είναι ο εξής για αποτέλεσμα τριπλής αγοράς, 1Χ2:

 

Ας εξηγήσουμε λίγο την εικόνα. Το ΑΠ1 είναι η απόδοση του άσσου, το ΑΠΧ η απόδοση της ισοπαλίας και το ΑΠ2 η απόδοση του διπλού. Σύμφωνα λοιπόν με τον τύπο και με υποτιθέμενες αποδόσεις στο 1Χ2, το {1-1/[(1/1.65) + (1/4.00) + (1/5.25)] }*100= 4%

Εμάς βέβαια μας αρέσει και ο άλλος τρόπος (βασικά τον προτιμούμε). Πιστεύουμε ότι αν δεν είσαι και τόσο καλός στα μαθηματικά θα σου φανεί καλύτερος. Πιο «μπακαλίστικα» όπως έλεγαν και οι παλιότεροι η γκανιότα υπολογίζεται και με το εξής σκεπτικό. Έστω ότι πρέπει να πάρεις 100 ευρώ επιστροφή σε κάθε ποντάρισμα. Τι κάνεις; Πολύ απλά διαιρείς το 100 με την απόδοση του κάθε σημείου και βρίσκεις πόσα πρέπει να βάλεις για να πάρεις ακριβώς 100. Το ποσό που προκύπτει είναι πάντα περισσότερα από 100 ευρώ, αφού αλλιώς δεν θα έχει προμήθεια, δηλαδή γκανιότα, η εταιρεία (εξαιρούνται ματς σε προσφορά με 0% γκανιότα).

Ας το δούμε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο για να είμαστε σίγουροι πως όταν θα έχεις διαβάσει αυτό το άρθρο δεν θα έχεις απολύτως καμία απορία.

100/1,65=60,6€, 100/4.00= 25€ και 100/5.25= 19,04€.

Αν προσθέσετε 60.6+25+19,04=104.64€, άρα η γκανιότα είναι 4.64%.

Στα δεκαδικά μπορεί να υπάρχει μία απόκλιση ανάμεσα στους δύο τρόπους ένεκα στρογγυλοποίησης. Αν η απόκλιση είναι μικρή όπως εδώ μην πιστέψεις ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος.

Μετά από αυτό μάλλον είναι περιττό να πούμε πως η γκανιότα είναι κάτι περισσότερο από σημαντική στο στοίχημα και πρέπει πάντα να τη λαμβάνεις σοβαρά υπ’ όψιν σου πριν διαλέξεις μία εταιρεία. Αν τώρα έχεις απορία ποιο είναι ένα αποδεκτό, ή ένα καλό αν θέλεις, ποσοστό γκανιότας, εμείς θα πούμε ότι με τον ανταγωνισμό που υπάρχει δεν χρειάζεται να παίξεις σε μία εταιρεία αν η γκανιότα υπερβαίνει το 5%. Αποδεκτό είναι και μέχρι και το 7-8% αλλά εμείς σου συνιστούμε ξεκάθαρα να είσαι απαιτητικός. Πελάτης είσαι, στην τελική, και ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Απαίτησε όσα μπορείς περισσότερα και δες εδώ την λίστα αξιολόγησης των στοιχηματικών εταιριών με βάση τις καλύτερες αποδόσεις.

Μία από τις πιο έξυπνες προσφορές των στοιχηματικών εταιριών είναι οι αποδόσεις χωρίς γκανιότα. Σε αυτά τα γεγονότα σκοπός της εταιρίας είναι περισσότερο η διαφήμιση αφού πρακτικά δεν βγάζει κάποιο κέρδος. Όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότεροι Bookmakers προσθέτουν την προσφορά «0% γκανιότα κάθε μέρα», ωστόσο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς υπάρχουν εταιρίες που ναι μεν το διαφημίζουν, όμως στην πραγματικότητα η γκανιότα τους φτάνει στο %.

Αλήθειες, συμπεράσματα, πώς να κινηθείς απέναντι στην γκανιότα

Πως θα κερδιζεις στην γκανιοταΓια να κάνουμε μία σύνοψη και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν πως κανείς δεν δημιουργεί μία εταιρεία για να χαρίζει χρήματα. Οι στοιχηματικές κερδίζουν και η γκανιότα είναι το δίκαιο και ξεκάθαρο όπλο τους. Μακροχρόνια παίζουν με τα ποσοστά υπέρ τους. Μην το ξεχνάς ποτέ.

Τα συμπεράσματα που προκύπτουν και είναι φυσικά και οι μεγάλες αλήθειες γύρω από την περίφημη… γκανιότα στα δικά μας μάτια τουλάχιστον και με βάση τη δική μας εμπειρία είναι τα εξής:

  • Εκμεταλλεύσου τον ανταγωνισμό: Όσο πιο πολλές οι εταιρίες στοιχήματος, τόσο καλύτερο για εμάς. Για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δημιουργούνται ειδικές προσφορές όπως τα παιχνίδια με 0% (στοίχημα χωρίς γκανιότα) ή τα παρολί ενισχυμένων αποδόσεων και δεύτερον γιατί οι εταιρίες αναγκάζονται να αυξήσουν της αποδόσεις για να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.
  • Παίξε μονά: Άσε τα παρολί και τα μεγάλα όνειρα. Περισσότερα παιχνίδια ίσον λιγότερες πιθανότητες να κερδίσεις. Αν σε αυτή την εξίσωση βάλεις και το «τέρας» της γκανιότας, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό πως μακροπρόθεσμα θα είσαι πολύ χαμένος.
  • Τσέκαρε τις μεταβολές αποδόσεων: Οι εταιρείες όταν δέχονται πολλά πονταρίσματα σε ένα σημείο, κινούνται ανάλογα και αλλάζουν τις τιμές για να προστατευτούν. Από αυτές τις μεταβολές μπορείς να επωφεληθείς.
  • Πόνταρε νωρίς: Έχεις ακούσει για τα early odds; Λόγω ανταγωνισμού οι εταιρείες βγάζουν αποδόσεις για τα ματς, ας πούμε του Σαββατοκύριακου, από τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Επειδή και αυτοί είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, μπορεί να υπάρχουν λάθη, ή εκ προθέσεως να έχουν βγάλει αποδόσεις με αρκετά χαμηλή γκανιότα, ώστε να προσελκύσουν παίκτες.

Με λίγα λόγια, όταν η διαθεσιμότητα στην αγορά είναι τόσο μεγάλη ψάξε βρες τη χαμηλότερη γκανιότα, παίξε με μεγαλύτερες αποδόσεις για να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες να βγεις, μακροπρόθεσμα, κερδισμένος από τη μάχη του στοιχήματος. Σίγουρα πάνω και πρώτα από όλα πρέπει να παίζουμε με υγεία, υπεύθυνα και με σκοπό τη διασκέδαση μας, σαν χόμπι. Θα εθελοτυφλούσαμε όμως αν λέγαμε ότι οποιοσδήποτε ποντάρει, δεν σκέφτεται και τι θα του επιστραφεί ως κέρδος.

Διαβαστε επισης

Στοιχηματικές εταιρείες για Superleague
Η Superleague, η μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι λογικό να αποτελεί τη «ναυαρχίδα» οποιασδήποτε […]
Περισσότερα
στοιχημα με moneysafe
Στοιχηματικές εταιρείες με Moneysafe
H Moneysafe είναι ένα από τα πιο «λαμπερά» ηλεκτρονικά πορτοφόλια και υπηρεσία προπληρωμένων καρτών που […]
Περισσότερα
Στοιχηματικές εταιρίες με Viva Wallet
Μια από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών είναι η Viva Wallet. Στην ελληνική αγορά, […]
Περισσότερα

Μην ξεχασεις να διαβασεις

Top Στατιστικά
17/01/2019 - 10:08
Αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές προκύπτουν βάσει στατιστικών από το σημερινό πρόγραμμα   Copa Del Rey […]
Τζίροι & Αλλαγές Αποδόσεων
17/01/2019 - 10:58
Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με τη Λεβάντε είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο τζίρο στο σημερινό […]
Bet Alerts
17/01/2019 - 10:34
Μικρό το σημερινό πρόγραμμα, με τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Χίμκι για την Euroleague […]
Stories
17/01/2019 - 09:00
Ένα ιδιαίτερο ματς για τον Γιώργο Μπαρτζώκα θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ για την 19η αγωνιστική […]

Καλυτερες Στοιχηματικες Εταιριες

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε πριν επιλέξετε στοιχηματική εταιρία. Στο bet-hoven αποφασίσαμε να αξιολογήσουμε τις στοιχηματικές εταιρίες με 7 διαφορετικά κριτήρια. Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε τις καλύτερες ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες για το 2018 και την βαθμολογία που προέκυψε ύστερα από τις δοκιμές που έκανε η ομάδα μας.

Εταιρία Βαθμολογία
9.4
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
8.7
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
9.1
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
goalbet bonus
8.9
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
winmasters bonus 1
8.4
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
9
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
interwetten bonus και πληροφορίες εγγραφής
8.3
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση