13
text-of-logo

Πιθανότητες στο στοίχημα

Πιθανότητες στο στοίχημα

Στοίχημα και πιθανότητες. Πρόκειται για δύο έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους.

Όταν ρισκάρετε τα χρήματά σας ποντάρονας σε κάποια στοιχηματική ιστοσελίδα, θέλετε να γνωρίζετε ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε.

Αλλά από την άλλη και ποιες είναι αυτές που μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια των χρημάτων σας.

Οποιοσδήποτε σκεπτόμενος παίκτες θέλει να έχει μία ιδέα γύρω από αυτό πριν «επενδύσει», πριν κάνει τη στοιχηματική του επιλογή.

Tι είναι οι πιθανότητες στο στοίχημα?

Τι ορίζεται ως πιθανότητα; Είναι κάτι πάρα πολύ απλό. Στο τελικό αποτέλεσμα ενός αγώνα ποδοσφαίρου για παράδειγμα υπάρχουν τρία αποτελέσματα. Η νίκη των γηπεδούχων, αυτή των φιλοξενούμενων και η ισοπαλία. Αυτό σημαίνει ότι καθένα από αυτά τα σημεία (θεωρητικά) έχει 33.3% πιθανότητα επαλήθευσης.

Αν πάλι παίξετε σε μία αγορά δύο πιθανοτήτων, όπως είναι το over/under 2.5, το goal/no goal, το μονά/ζυγα, ή το αποτέλεσμα σε έναν αγώνα 🏀 μπάσκετ, ή σε οποιοδήποτε άθλημα δεν προσφέρεται ως επιλογή η ισοπαλία (από 🏐 βόλει και 🎾 τένις μέχρι 🏓 πινγκ πονγκ), τότε οι πιθανότητες εμφάνισης κάθε σημείου είναι στο 50%.

Αυτό είναι η πιθανότητα που βγαίνει μέσα από τη στατιστική. Αυτή υπολογίζεται με βάση τα αντικειμενικά νούμερα και μόνο αυτά. Τίποτα άλλο! Δεν την ενδιαφέρουν ούτε η δυναμικότητα κάθε ομάδας, ούτε η έδρα, οι απουσίες, οι μεταγραφές, οι καιρικές συνθήκες, τι κρίνεται στον αγώνα, τις σχέσεις των δύο ομάδων και γενικότερα ότι άλλο μπορεί να διαβάσει κανείς, ώστε να καταλήξει στην επιλογή του πριν ποντάρει.

Παίξε Νόμιμα

* 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: MGA/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας.Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις*

Διαφορά θεωρητικών πιθανοτήτων με πραγματικών

Αν λοιπόν οι ιστοσελίδες έπαιρναν υπ’ όψιν τους τη στατιστική και μόνο, τότε τι θα έπρεπε να βλέπαμε; Μα φυσικά ίδια απόδοση σε όλα τα σημεία.

👉 Δηλαδή στο 2.00 το under 2.5, στο 2.00 και το over 2.5. Το ίδιο θα ίσχυε και στο 1Χ2, αφού κάθε σημείο θα έπρεπε να πληρώνει στο 3.00. Αυτά όμως δεν γίνονται, αλλιώς δεν θα υπήρχαν πλατφόρμες, αφού θα απουσίαζε η γκανιότα, η προμήθεια δηλαδή, με άλλα λόγια το μακροχρόνιο κέρδος της πλατφόρμας.

Έτσι λοιπόν τα δεδομένα επηρεάζονται με βάση τα στοιχεία που εξετάζει ο εκάστοτε bookmaker και προφανώς πρόκειται γα όλα αυτά που προαναφέρθηκαν λίγο πιο πάνω.

▶ Ποιες ομάδες είναι αντίπαλοι,

▶ τι κρίνεται στο παιχνίδι,

▶ ποιοι παίζουν και ποιοι όχι,

▶ γενικότερη ειδησεογραφία για κλίμα, ψυχολογία, σχέσεις των δύο ομάδων,

▶ τι παίζεται γενικότερα στην αγορά & πόσα χρήματα δέχεται πάνω του ως τζίρο το κάθε σημείο,

▶ το προσωπικό κριτήριο του εκάστοτε trader που βγάζει τις αποδόσεις για λογαριασμό της ιστοσελίδας.

Με βάση όλα αυτά και φυσικά την εμπειρία του από χιλιάδες καταστάσεις, ο bookmaker βγάζει ένα σετ το οποίο, στις πλείστες των περιπτώσεων, δεν έχει καμία σχέση με το ισόποσο 33.3%!

Αποτύπωση πραγματικών πιθανοτήτων – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Βλέποντας λοιπόν το σετ που διαμορφώνεται και την απόκλιση που έχει θα πρέπει να σκεφτούμε ποια είναι τα ➕ πλεονεκτήματα και ποια τα ➖ μειονεκτήματα της συγκεκριμένης προσέγγισης.

Το πρώτο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι, πως αν παίζουμε σε ένα σημείο που η απόδοσή του -μεταφραζόμενη ως πιθανότητα- είναι μεγαλύτερη του 33.3%, τότε έχουμε τις πιθανότητες να κερδίσουμε με το μέρος μας.

Αυτό μπορούμε να το δούμε πιο ευδιάκριτα στην περίπτωση της διπλής ευκαιρίας. Αν λοιπόν κοντράρετε το φαβορί στο Χ2 με απόδοση 2.00, σημαίνει ότι ο trader δίνει ίδιες πιθανότητες να κερδίσει το φαβορί, αλλά και να μην κερδίσει. Εσείς όμως αν επιλέξετε το Χ2 παίζετε με δύο αποτελέσματα στο πλευρό σας (στο απόλυτα θεωρητικό κομμάτι δηλαδή έχετε 2×33.3%=66.6%), οπότε ο συγκερασμός των δύο στοιχείων σας οδηγεί στη δεύτερη επιλογή.

Παίξε Νόμιμα

* 21+ ετών /ΚΕΘΕΑ: 2109215776/Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC/ Η συχνή συμμετοχή στα παίγνια εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο εθισμού και απώλειας περιουσίας.Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις*

Υπολογισμός πιθανοτήτων σε μονά και παρολί

Oσο πιο λίγα ματς επιλέγετε τόσο πιο χαμηλά κρατάτε την γκανιότα, άρα τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε. Αυτό ορίζουν οι αριθμοί κι ας δούμε ακριβώς τι προκύπτει μέσα από τους μαθηματικούς τύπους για τις αριθμητικές πιθανότητες να κερδίσετε μέσα από τον κάτωθι πίνακα. Θα σταματήσουμε στη δεκάδα που είναι ούτως ή άλλως ένα πολύ υψηλό όριο επιλογών για να προσθέσετε στο παρολί σας:

Επιλογές

Πιθανότητες

Ποσοστό

1

1/3

33,33%

2

1/9

11,11%

3

1/27

3,70%

4

1/81

1,23%

5

1/243

0,41%

6

1/729

0,13%

7

1/2,187

0,04%

8

1/6,561

0,01%

9

1/19,683

0,005%

10

1/22,683

0,004%

Είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε αλλά και να παντρέψετε τις θεωρητικές-μαθηματικές πιθανότητες με τις ρεαλιστικές, όπως αυτές διαμορφώνονται από τις συνθήκες του αγώνα και των αντιπάλων. Αυτό απαιτεί μία ιδιαίτερη γνώση και θέλει προσοχή ώστε να μη βγάλετε λανθασμένα συμπεράσματα. Μην ξεχνάτε… στον αθλητισμό και φυσικά στο στοίχημα, τα πάντα είναι δυνατά. Οπότε θέλει μέτρο, εγκράτεια και σκέψη πριν ποντάρετε.

Επίσης όπως αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον πίνακα, όταν βάζετε πολλά ματς τόσο λιγότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε. Στη δεκάδα, το ποσοστό είναι τέσσερις φορές στις 1.000. Αυτό δεν είναι στοίχημα, αλλά μάλλον κυνήγι χαμένου θησαυρού που δεν γίνεται να σας δώσει κέρδος σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Παίξτε με την γκανιότα χαμηλά, για να έχετε υψηλές πιθανότητες κέρδους, άρα προτιμήστε τα μονά αποδεκτά… είναι τόσο απλό.

Νόμιμες ιστοσελίδες για να παίξεις στοίχημα

Βαθμ. Χρηστών
8.4/10
Βαθμολόγησε
(292 Ψήφοι)
Βαθμ. Χρηστών
7.7/10
Βαθμολόγησε
(237 Ψήφοι)
Bet365-320x200
Βαθμ. Χρηστών
8.4/10
Βαθμολόγησε
(293 Ψήφοι)
Βαθμ. Χρηστών
7.9/10
Βαθμολόγησε
(253 Ψήφοι)
Βαθμ. Χρηστών
7.0/10
Βαθμολόγησε
(197 Ψήφοι)
interwetten bonus και πληροφορίες εγγραφής
Βαθμ. Χρηστών
7.9/10
Βαθμολόγησε
(204 Ψήφοι)
Novibet_new_logo_200x100
Βαθμ. Χρηστών
7.4/10
Βαθμολόγησε
(274 Ψήφοι)
sportingbet bonus
Βαθμ. Χρηστών
7.7/10
Βαθμολόγησε
(194 Ψήφοι)
betshop bonus εγγραφης
Βαθμ. Χρηστών
7.7/10
Βαθμολόγησε
(196 Ψήφοι)
goalbet bonus
Βαθμ. Χρηστών
6.2/10
Βαθμολόγησε
(162 Ψήφοι)
Βαθμ. Χρηστών
6.9/10
Βαθμολόγησε
(162 Ψήφοι)
Vistabet-new-logo-200x100
Βαθμ. Χρηστών
7.1/10
Βαθμολόγησε
(161 Ψήφοι)
championsbet bonus
Βαθμ. Χρηστών
5.7/10
Βαθμολόγησε
(173 Ψήφοι)

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Aκουλούθησε το Bet-hoven στα social media!
Διαβαστε επισης

Γαλλικό Όπεν με κορυφαίο live στοίχημα

Ζήσε την επόμενη φάση του παιχνιδιού με το app της bwin. Αμέτρητα πρωταθλήματα, χιλιάδες στοιχηματικές […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα λάθη των book και πως να τα εκμεταλλευτείς

Είναι πολλές οι φορές που ευρισκόμενος σε παρέες έχει ανοιχτεί το θέμα του στοιχήματος, του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιατί οι στοιχηματικές βάζουν όρια ή κλείνουν λογαριασμούς

Ξεκινώντας, ένα πράγμα που θα πρέπει να έχει κάθε παίχτης στο μυαλό του πριν ξεκινήσει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γραφτείτε στο Newsletter μας για λαμβάνετε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, νέα της αγοράς, καινούριες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.

search-icon Προγνωστικά Στοιχήματος gift Προσφορές* Στοιχήματος graph Τζίροι & Στατιστικά