Σύγκριση αποδόσεων στο στοίχημα

Σύγκριση αποδόσεων στο στοίχημα

Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες σύγκρισης αποδόσεων σε δύο περιπτώσεις: Όταν επιθυμούν να ανοίξουν λογαριασμό σε μια εταιρεία (όντας εντελώς νέοι ή θέλοντας να πειραματιστούν) και «τσεκάρουν» ποια από τις διαθέσιμες στη χώρα τους έχει καλές αποδόσεις στο σπορ ή το πρωτάθλημα που τους ενδιαφέρει. Όταν έχουν ήδη λογαριασμούς σε πολλές εταιρείες και αντί να ψάχνουν μία-μία τις ιστοσελίδες τους για την καλύτερη απόδοση του αγώνα που θέλουν να στοιχηματίσουν, προτιμούν να βλέπουν τον συγκεντρωτικό πίνακα.

Οι λειτουργίες αυτές είναι βασικές στη λήψη μιας απόφασης για το ποια εταιρεία θα εμπιστευθείτε. Ωστόσο η σύγκριση αποδόσεων είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο. Οι επαγγελματίες παίκτες χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες σύγκρισης αποδόσεων με πολύ διαφορετικό τρόπο από τους αρχάριους, σε καθημερινή βάση και για πολλή ώρα.

Τι να προσέξεις στη σύγκριση αποδόσεων

Τι κάνουν ακριβώς; Ποια συμπεράσματα βγάζουν, όχι για τα προφανή (π.χ. ποια εταιρεία έχει την καλύτερη απόδοση;), αλλά για τις πιθανότητες εμφάνισης ενός σημείου ή επιβεβαίωσης μιας επιλογής; Ποιες παγίδες αποφεύγουν και πού εστιάζουν την προσοχή τους; Θα το εξηγήσουμε στα επόμενα βήματα…

«Ομοιόμορφες» αποδόσεις: Οι ιστοσελίδες που παρουσιάζουν τις λίστες σύγκρισης αποδόσεων βάζουν μαζί όλα τα σετ όπως τα προσφέρουν οι εταιρείες, δηλαδή με προσαρμοσμένη τη γκανιότα τους. Η γκανιότα είναι διαφορετική για κάθε εταιρεία, τόσο διαφορετική που μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα όσον αφορά το ποια εταιρεία έχει την καλύτερη απόδοση. Πριν συγκρίνετε αποδόσεις οφείλετε να αφαιρείτε την γκανιότα κάθε εταιρείας, ώστε να είναι «ομοιόμορφες». Έτσι μπορεί να διαπιστώσετε π.χ. ότι μια εταιρεία με 10% που μπορεί να δίνει 1,90 έναν άσο τον «πιστεύει» περισσότερο από μια εταιρεία που τον προσφέρει στο 1,95, αλλά έχει μόνο 3% γκανιότα.

Αφαίρεση των ανταλλακτηρίων: Άλλο οι εταιρείες, άλλο τα ανταλλακτήρια. Όταν βλέπετε λίστες που περιέχουν και αποδόσεις ανταλλακτηρίων, καλό είναι να τις αφαιρείτε από την γενική θεώρηση του αγώνα που θέλετε να αναλύσετε. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι τα ανταλλακτήρια δεν δίνουν την εικόνα που δίνει η εταιρεία, αλλά καταγράφουν την τάση στο στοιχηματισμό μεταξύ παικτών. Οπότε μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις, οι οποίες επηρεάζουν τη γενική εικόνα και δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές συνθήκες του αγώνα.

Ομαδοποίηση των bookmakers: θα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν πια πολλοί bookmakers που προσφέρουν τα σετ αποδόσεών τους σε «θυγατρικές» εταιρείες. Στην ουσία η «θυγατρική» δεν χρειάζεται καν να κοπιάρει τις αποδόσεις. Αυτές παίρνονται έτοιμες από την πλατφόρμα της μητρικής εταιρείας, γι’ αυτό και οι οποιεσδήποτε αλλαγές σε απόδοση «μεταφέρονται» το ίδιο δευτερόλεπτο σε όλες τις ιστοσελίδες. Αν μια εταιρεία π.χ. «ελέγχει» άλλες δύο «θυγατρικές», οφείλετε να λαμβάνετε υπ’ όψιν σας μόνο την «μητρική» εταιρεία και να αφαιρείτε όλους αυτούς που αντιγράφουν αποδόσεις. Σας ενδιαφέρει μόνο η βασική γνώμη.

Προηγείται ο τοπικός: Οι εταιρείες δεν είναι ίδιες, ούτε έχουν την ίδια άποψη για τους αγώνες. Ποιου μπουκμέικερ η άποψη είναι η πιο σωστή; Αν το γνωρίζαμε, η σύγκριση αποδόσεων δεν θα είχε νόημα! Και ούτως ή άλλως, αποκλείεται ένας μπουκμέικερ να γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους τους άλλους όλες τις λίγκες που προσφέρει. Ανάλογα με το κοινό που προσελκύει και τη χώρα προέλευσής του, έχει μια εξειδίκευση. Οπότε καλό είναι να δίνετε μια προτεραιότητα στον «τοπικό» μπουκμέικερ αν ενδιαφέρεστε για κάποιο παιχνίδι, ειδικά αν η λίγκα που έχετε στοχεύσει δεν είναι από τις πιο «δημοφιλείς».

Αν θέλετε π.χ. να ασχοληθείτε με αγώνα της Φινλανδίας, οφείλετε να προσέξετε την απόδοση που δίνει ο Φινλανδός «εθνικός» μπουκ, ή οι εταιρείες που έχουν έδρα τη Σκανδιναβία (άρα και περισσότερο κοινό από εκείνες τις χώρες). Ο λόγος είναι προφανής: Όσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για έναν μπουκμέικερ (δηλαδή ο τζίρος χρημάτων που περιμένει σ’ ένα ματς), τόσο αυξάνεται και η προσοχή του. Το σετ αποδόσεων που θα έχει επιλέξει να προσφέρει θα στηρίζεται και σε προσωπικά στοιχεία, όχι μόνο αριθμητικά. Αυτό μπορείτε να το εκμεταλλευθείτε π.χ. αν δείτε μεγάλη διαφορά απόδοσης ανάμεσα στον «εθνικό» μπουκμέικερ και κάποιον απ’ αυτούς που παίζετε. Σ’ αυτή την περίπτωση ο «εθνικός» μπουκμέικερ παίζει το ρόλο του συμβουλάτορα.

Δυνατότητα επιλογής: Αν χρησιμοποιείτε ιστοσελίδες με σύγκριση αποδόσεων, θα πρέπει να προτιμήσετε αυτές που δίνουν τη δυνατότητα επιλογής των εταιρειών που θα παρακολουθείτε. Είναι πιο εύκολο και για να υλοποιηθούν τα προηγούμενα βήματα (αφαίρεση των μπουκμέικερ που δεν επιθυμείτε να βρίσκονται στη λίστα), αλλά κυρίως για να επιλέγετε εσείς αυτές τις εταιρείες που σας ενδιαφέρουν πρωτίστως. Θυμηθείτε, η σύγκριση αποδόσεων δεν γίνεται «χύμα», δηλαδή με όλες τις εταιρίες που προσφέρονται, αλλά με αυτές που θέλετε εσείς.

Ντόμινο στις αποδόσεις: Θα έχετε παρατηρήσει ότι στο 99% των περιπτώσεων οι αποδόσεις των εταιρειών έχουν μικρές διαφορές. Κατά κύριο λόγο αυτές οφείλονται στην διαφορετική γκανιότα, αλλά και στην ελαφρώς διαφορετική άποψη που μπορεί να έχει ο μπουκ για το ένα ή το άλλο ματς και, κυρίως, το τζίρο που παίρνει σε καθένα από αυτά. Υπάρχουν όμως και οι πιο «πληροφορημένοι» μπουκ, που επηρεάζουν δραστικά τις αποδόσεις. Ειδικά λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Υπάρχει ένα είδος «κατασκοπείας», στο οποίο οι «μικρότεροι» μπουκ περιμένουν τις κινήσεις των «μεγάλων ψαριών», αυτών που καθοδηγούν την αγορά (οι περισσότεροι από τους οποίους εδρεύουν στην Ασία και ο τζίρος τους είναι μεγάλος) και δρουν ανάλογα.

Το ιστορικό της σύγκρισης: Ολοένα και περισσότερες ιστοσελίδες προσφέρουν στους επισκέπτες τους και το «χρονικό» των αποδόσεων ανά εταιρεία. Δηλαδή έναν πίνακα που δείχνει όλα τα σετ αποδόσεων, από τις οποίες «πέρασε» ο αγώνας που σας ενδιαφέρει. Αυτή η πληροφορία είναι πολύ σημαντική, διότι σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε την εξέλιξη του σετ ανά εταιρεία και να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή ποιες εταιρείες είναι πρωτοπόρες στην αλλαγή αποδόσεων και ποιες ακολουθούν. Επίσης μπορείτε να δείτε αν οι εταιρείες παραμένουν σταθερές στις αρχικές αποδόσεις που «βγάζουν» (δηλαδή εμπιστεύονται τα στοιχεία που επεξεργάζονται από το software και τους compilers) ή ακολουθούν το ρεύμα του τζίρου, ακόμα και αλλάζοντας τελείως την αρχική τους άποψη.

Αποδόσεις που δεν κατεβαίνουν: Με τα εργαλεία σύγκρισης αποδόσεων να έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, μέσα σε δευτερόλεπτα ο πελάτης-παίκτης γνωρίζει ποια εταιρεία του δίνει την καλύτερη απόδοση για οποιαδήποτε επιλογή. Όταν, λοιπόν, ο μπουκ εν γνώσει του ρισκάρει για να προσφέρει την καλύτερη απόδοση σε μία επιλογή, ξέρει ότι θα δεχτεί παραπάνω ποσό σ’ αυτή, που δεν θα μπορεί να το καλύψει από τη χασούρα των άλλων δύο σημείων, όμως επιμένει για να μαζέψει όσο περισσότερο παιχνίδι μπορεί. Φυσικά υπάρχουν και όρια για το ποσό που μπορεί να δεχτεί η εταιρεία σε συγκεκριμένη επιλογή, όμως αυτές οι διαδικασίες πέρα από τις συνηθισμένες είναι αυτές που ξεχωρίζουν τον πραγματικά εμπνευσμένο μπουκμέικερ από τον συμβατικό. Αυτόν που ακολουθεί πάντα τους κανόνες. Κι αυτό διότι αν επιβεβαιωθεί η επιλογή, η εταιρεία θα κερδίσει πολύ μεγαλύτερο ποσό από τη γκανιότα χάρη στο ρίσκο που πήρε ο μπουκμέικερ. Οι αποφάσεις αυτές, βέβαια, παίρνονται στο υψηλότερο επίπεδο και πάντα με τη σύμφωνη γνώμη περισσότερων του ενός ατόμων.

Η σύγκριση αποδόσεων δεν έχει καμία σχέση με τη σύγκριση τιμών. Στη δεύτερη διαδικασία ο παίκτης απλά συγκρίνει ποια εταιρεία έχει την καλύτερη τιμή στο ματς που θέλει να παίξει, έτσι ώστε να την προτιμήσει (ή να την έχει υπ’ όψιν της για το μέλλον). Στην πρώτη, όμως, ο παίκτης καλείται να αποκρυπτογραφήσει τη συμπεριφορά του μπουκ σε συγκεκριμένους αγώνες, έτσι ώστε να βγάλει συμπεράσματα για το αν αυτοί (κατά τη γνώμη του μπουκ) θα επιβεβαιωθούν ή όχι.

Διαβαστε επισης

Στοιχηματικές εταιρείες για Superleague
Η Superleague, η μεγαλύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι λογικό να αποτελεί τη «ναυαρχίδα» οποιασδήποτε […]
Περισσότερα
στοιχημα με moneysafe
Στοιχηματικές εταιρείες με Moneysafe
H Moneysafe είναι ένα από τα πιο «λαμπερά» ηλεκτρονικά πορτοφόλια και υπηρεσία προπληρωμένων καρτών που […]
Περισσότερα
Στοιχηματικές εταιρίες με Viva Wallet
Μια από τις ραγδαία αναπτυσσόμενες εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών είναι η Viva Wallet. Στην ελληνική αγορά, […]
Περισσότερα

Μην ξεχασεις να διαβασεις

Top Στατιστικά
24/01/2019 - 10:19
Αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές προκύπτουν βάσει στατιστικών από το σημερινό πρόγραμμα   Κύπελλο Ελλάδας -Ο […]
Τζίροι & Αλλαγές Αποδόσεων
24/01/2019 - 11:04
Το παιχνίδι της Τσέλσι με τη Τότεναμ είναι αυτό που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο τζίρο στο σημερινό […]
Bet Alerts
24/01/2019 - 10:32
Κλείνει η 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με δύο σημαντικές αναμετρήσεις. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο […]
Stories
24/01/2019 - 11:25
Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται απόψε από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, στη συνολική πέμπτη αναμέτρηση των […]

Καλυτερες Στοιχηματικες Εταιριες

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε πριν επιλέξετε στοιχηματική εταιρία. Στο bet-hoven αποφασίσαμε να αξιολογήσουμε τις στοιχηματικές εταιρίες με 7 διαφορετικά κριτήρια. Στον παρακάτω πίνακα θα δείτε τις καλύτερες ελληνικές στοιχηματικές εταιρίες για το 2018 και την βαθμολογία που προέκυψε ύστερα από τις δοκιμές που έκανε η ομάδα μας.

Εταιρία Βαθμολογία
9.4
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
8.3
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
9.1
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
goalbet bonus
8.9
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
winmasters bonus 1
8.4
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
9
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση
interwetten bonus και πληροφορίες εγγραφής
8.3
Παίξε Νόμιμα Παρουσίαση