13
text-of-logo

Τι είναι το Cash-Out

Για κάποιους είναι ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια του παίκτη, μια ακόμη μέθοδος να αυξήσει τα κέρδη του από το στοίχημα. Για κάποιους άλλους είναι ένα ακόμη «κόλπο» των στοιχηματικών ιστοσελίδων ώστε να πληρώσουν λιγότερα χρήματα στους παίκτες, μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη τους! Το cash out, δηλαδή η διαδικασία «ρευστοποίησης» του στοιχήματος πριν αυτό κλείσει οριστικά (πριν ολοκληρωθεί δηλαδή το ματς, όταν πρόκειται για μονό αποδεκτό, ή το τελευταίο παιχνίδι, όταν πρόκειται για παρολί) μπήκε στη στοιχηματική μας καθημερινότητα τα τελευταία χρόνια κι αμέσως απέκτησε φανατικούς φίλους, αλλά και φανατικούς εχθρούς! Αξίζει λοιπόν τον κόπο να ασχοληθούμε σοβαρά μαζί του…

Παίξε Νόμιμα

* 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

Τι είναι το Cash-out

Κατ’ αρχάς, τι είναι το cash out; Μια επιλογή που προσφέρει ο online μπουκ στους live αγώνες του που έχεις στοιχηματίσει. Κατά τη διάρκεια του ματς κι ανάλογα με το αποτέλεσμά του σου προσφέρεται ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να κλείσεις, αν θέλεις, το στοίχημά σου με το πάτημα ενός κουμπιού. Εννοείται ότι το ποσό αυτό δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το ποσό που θα κέρδιζες αν άφηνες το στοίχημα να «τρέξει» μέχρι τέλους και η επιλογή σου επιβεβαιωνόταν. Όσο πιο «σίγουρο» θεωρείται το σκορ, ή όσο πιο κοντά στη λήξη βρίσκεται το ματς, τόσο πιο μεγάλο είναι το cash out, αν και ΠΟΤΕ δεν ταυτίζεται με το κέρδος που θα είχες αν περίμενες το τελικό σφύριγμα ή την τελική κόρνα.

Αντίστοιχο cash out όμως υπάρχει και στα ματς που «στραβώνουν». Εδώ, το προσφερόμενο ποσό δεν έχει να κάνει φυσικά με κέρδος, αλλά με μέρος του ποσού που πόνταρες και κινδυνεύεις να χάσεις. Όσο πιο «στραβό» είναι το ματς, τόσο πιο μικρό το ποσό που σου δίνει ο μπουκ, το οποίο φυσικά μικραίνει περισσότερο όσο το αποτέλεσμα γίνεται χειρότερο ή όσο λιγοστεύει ο χρόνος του ματς.

Ποιες στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν Cash – Out

Το ερώτημα πλέον δεν είναι αυτό, αλλά ποιες στοιχηματικές πλατφόρμες δεν έχουν πλέον cash-out! Για να δεις όλες τις πλατφόρμες με κας αουτ κλίκαρε εδώ. Τώρα στο ερώτημα ποια έχει το καλύτερο η απάντηση είναι η 👉Championsbet. Ποσοστιάια το ποσό που επιστρέφει είναι μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλα πλατφόρμα στοιχήματος με άδεια στην Ελλάδα. Πολύ καλή επιλογές ο 👉Stoiximan και η 👉Vistabet, καθώς προσφέρουν την δυνατότητα για κας αουτ στα περισσότερα ματς του κουπονιού.

Παίξε Νόμιμα

*21 | ΚΕΘΕΑ: 2109237777 / Αρμόδιος ρυθμιστής: MGA / Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ

Παράδειγμα χρήσης του cash out

Ένα παράδειγμα, για να το καταλάβεις καλύτερα: Έστω ότι σε μία πλατφόρμα  στοιχηματος με cash out ξεκινάει το παιχνίδι Ρόμα- Λάτσιο στην Ιταλία κι εσύ έχεις ποντάρει €100 στη Ρόμα σε απόδοση 2,10. Προφανώς αν νικήσει η Ρόμα πληρώνεσαι €210.

Με το που αρχίζει το ματς ξεκινάει και η επιλογή του κασ αουτ. Όσο το ματς βρίσκεται στο 0-0, το ποσό που σου προσφέρεται μειώνεται. Εξαρχής σου προσφέρει €95 και κάθε λεπτό που περνάει (με το σκορ στην ισοπαλία πάντα) σου «ροκανίζει» κι από λίγο. Φερ’ ειπείν, στο 30’ με το σκορ 0-0 θα σου προσφέρει περίπου €75.

Ας υποθέσουμε ότι πετυχαίνει γκολ η Λάτσιο: 0-1. «Ανάποδο» το τέρμα και το cash out διαμορφώνεται αναλόγως. Αμέσως το ποσό θα μειωθεί στα €35-40 και θα μειώνεται με μεγαλύτερη ταχύτητα αν το σκορ παραμείνει έτσι. Στο ημίχρονο, με σκορ 0-1, το κας αουτ θα σου δίνει περίπου €30.

Στο 55’ ισοφαρίζει η Ρόμα: 1-1. Αμέσως το cash out μεγαλώνει, αφού μ’ ένα ακόμα γκολ πληρώνεσαι. Από τα €20-25 που θα σου έδινε, τώρα «ανεβαίνεις» στα €50-55. Και πάλι όμως, όσο το σκορ διατηρείται έτσι, το ποσό θα πέφτει. Αν η Ρόμα βάλει δεύτερο γκολ στο 70’ (2-1), το cash out εκτοξεύεται πια σε θετικά επίπεδα, σου προσφέρει πια €160-170 κι αυτό το ποσό μεγαλώνει όσο διατηρείται έτσι το σκορ  και πλησιάζουμε προς το τέλος. Αν η Ρόμα βάλει και τρίτο, τότε το ποσό φτάνει στα €200 κι ανεβαίνει. Εννοείται ότι ακόμα και τρίτο να μην μπει, τo cash out σου θα πλησιάζει προς το ποσό των €210 κι εσύ οποτεδήποτε θέλεις μπορείς να «κλείσεις» το στοίχημα, συνήθως με δύο κλικ: Πρώτα πατάς την επιλογή και μετά την επιβεβαίωση, για να είναι σίγουρος ο μπουκ ότι δεν το πάτησες κατά λάθος.

Εννοείται ότι τα λεπτά και τα ποσά είναι ενδεικτικά. Κάθε προσφορά cash out είναι διαφορετική, ανάλογα με τις αρχικές αποδόσεις και τη ροή του αγώνα.

Τι είναι το μερικό cash out

Εκτός από το κανονικό  cash out, πολλές στοιχηματικές πλατφόρμες -όπως η 👉Bet365– προσφέρουν και το μερικό cash out (ή partial cash out, όπως αναφέρεται). Αυτό λειτουργεί όπως περιγράψαμε προηγουμένως, με τη διαφορά ότι μπορείς να επιλέξεις το μέρος του ποσού που θα «ρευστοποιήσεις» και θα αφήσεις το υπόλοιπο να «τρέχει».

Για να μη σε μπερδέψουμε, θα το πιάσουμε από το προηγούμενο παράδειγμα. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι είμαστε στο 80’ του ματς Ρόμα-Λάτσιο και το σκορ είναι 2-1. Το κανονικό cash out με τα €100 που έχεις ποντάρει θα σου προσφέρει περίπου €175. Αν έκλεινες δηλαδή όλο το στοίχημα θα ήταν σα να είχες παίξει άσο σε απόδοση 1,75 κι όχι 2,10, όπως έκανες αρχικά. Αν επιλέξεις μερικό cash out ύψους €50, θα πάρεις €87,5 στο χέρι (€50Χ1,75), δηλαδή το ποσό που επέλεξες να αποσύρεις από το αρχικό σου στοίχημα επί την τρέχουσα απόδοση. Θα αφήσεις άλλα €50 να «τρέχουν», αλλά πλέον το μέγιστο ποσό που μπορείς να διεκδικήσεις θα είναι €105 (τα €50 που συνεχίζουν να βρίσκονται στο στοίχημα επί την αρχική απόδοση που έπαιξες 2,10) και βάσει αυτών των αριθμών θα γίνεται ο υπολογισμός του ποσού που θα σου προσφέρεται.

Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις συνεχόμενα μερικά cash out στο ίδιο ματς, ανάλογα με το ποσό που «τρέχει» ακόμα στο στοίχημά σου κι αν το ποσό που σου προσφέρεται θεωρείς ότι σε συμφέρει.

Στρατηγική για το Cash-out

Cash-Out σε μονά στοιχήματα

Πότε πρέπει να κάνεις cash out; Είναι μια ερώτηση που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, πλην όμως έχει μια και μόνη απάντηση: Όταν νιώθεις ότι σε συμφέρει, ανάλογα με το τρέχον σκορ, τη μορφή του αγώνα και τον χρόνο που υπολείπεται. Το πιο σωστό βέβαια είναι να κάνεις κας αουτ μόνο στα παιχνίδια που το σκορ θα αλλάξει και δεν θα σε ευνοεί πια, ώστε να κατοχυρώσεις τα κέρδη σου, αλλά αυτό δεν μπορείς να το πετυχαίνεις πάντα.

Σε ένα μονό στοίχημα είναι πιο εύκολο το cash out επειδή έχεις να κάνεις μόνο με μια απόδοση. Οπωσδήποτε έχει να κάνει και με το τι ακριβώς πόνταρες, αν δηλαδή έβαλες τα λεφτά σου στο φαβορί ή το αουτσάιντερ, μια επιλογή δύσκολη ή περισσότερο πιθανή να επαληθευτεί.

Πολλοί συμβουλεύουν να παίζεις αουτσάιντερ και να κάνεις κατευθείαν cash out όταν αυτό προηγείται, χωρίς να περιμένεις τίποτα άλλο. Είναι μια τακτική κι αυτή, αλλά όχι πάντα επικερδής. Αφ’ ενός επειδή το αουτσάιντερ δεν προηγείται πάντα κι αφ’ ετέρου επειδή αν προηγηθεί νωρίς στο ματς, το ποσό που θα σου προσφέρεται μπορεί να είναι και λιγότερο από το μισό αυτού που θα κέρδιζες αν άφηνες το στοίχημα να πάει ως το τέλος.

Το πιο σωστό αν έχεις αποφασίσει να κάνεις cash out σε μονή επιλογή είναι να βάλεις όριο κέρδους. Αν θεωρείς ότι ένα συγκεκριμένο ποσό καλύπτει το ρίσκο της επιλογής σου, με βάση φυσικά το χρόνο που απομένει, μη διστάσεις να πατήσεις το κουμπί.

Οι περισσότεροι παίκτες αποφασίζουν για το αν θα κάνουν ή όχι κασ αουτ ανάλογα με τη μορφή του παιχνιδιού. Πρέπει όμως να έχουν υπ’ όψιν τους ότι και ο μπουκμέικερ βλέπει το παιχνίδι και διαμορφώνει ανάλογα τις αποδόσεις και στο ποσό που προσφέρει στο cash out.

Παίξε Νόμιμα

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής: UKGC | Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ | 2109237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Cash-Out σε παρολί

Υπάρχουν δύο κατηγορίες περιπτώσεων cash out σε παρολί. Η μία αφορά δύο ή περισσότερους αγώνες με ίδια ώρα έναρξης και η άλλη αγώνες με διαφορετικές ώρες έναρξης.

Στην πρώτη κατηγορία το cash out είναι πιο ελκυστικό, ειδικά αν σε κάποια στιγμή τα σκορ είναι τέτοια που επιβεβαιώνουν όλες τις επιλογές. Αν έχεις παίξει «καρφωτό» παρολί €20 με τέσσερις αγώνες και συνολική απόδοση 8,00 (δηλαδή διεκδικείς €160 αν λήξουν όλοι οι αγώνες όπως θέλεις) και στο 70’ επιβεβαιώνονται όλοι, το προσφερόμενο cash out θα είναι αρκετά δελεαστικό. Εξαρτάται βέβαια από το αν και σε πόσα ματς απ’ αυτά του παρολί  σου η επιλογή θεωρείται σίγουρη, δηλαδή η ομάδα σου έχει εξασφαλίσει προβάδισμα δύο γκολ ή περισσότερων.

Οφείλεις, πάντως, να θυμάσαι ότι ανεξάρτητα με τις πολλές πιθανότητες που έχεις εκείνη την ώρα, αν παίξεις μια «καρφωτή» τετράδα με ξερά σημεία ουσιαστικά ψάχνεις την επιβεβαίωση μίας επιλογής από 81 διαφορετικές (3Χ3Χ3Χ3=81), δηλαδή έχεις περίπου 1,5% θεωρητικές πιθανότητες να την πετύχεις. Αν εκείνη τη στιγμή ο μπουκ σου δίνει π.χ. το 70% του κέρδους σου, δεν χρειάζεται πολλή σκέψη για να πατήσεις το κουμπί του cash out.

Στη δεύτερη κατηγορία είσαι πιο νηφάλιος, επειδή έχεις να υπολογίσεις τις πιθανότητες ενός μόνο αγώνα. Αν έχουν επιβεβαιωθεί π.χ. τα τρία από τα τέσσερα ματς του παρολί σου και περιμένεις ένα «βραδινό», το cash out θα είναι περίπου όσο και το γινόμενο των αποδόσεων των τριών αγώνων που έχουν επιβεβαιωθεί. Λίγο πάνω, λίγο κάτω, εξαρτάται από το ποια είναι η τελευταία σου επιλογή. Αν έχεις παίξει ένα γκραν φαβορί, ο μπουκ θα προσπαθήσει να σε δελεάσει προσφέροντάς σου «κάτι παραπάνω», ώστε να κλείσεις το στοίχημα νωρίς και να μην σου πληρώσει όλο το ποσό. Αν είναι αουτσάιντερ, τότε θα σου πετσοκόψει ακόμα και το κέρδος γινομένου της τριάδας που έχει επιβεβαιωθεί ήδη, για να σε αποτρέψει από το να κλείσεις το στοίχημα. Εννοείται βέβαια ότι αν στο τελευταίο σου ματς κάποια στιγμή το σκορ σε ευνοεί, είναι πιο δελεαστικό να κάνεις cash out και να σταματήσεις να αγωνιάς για τη συνέχεια.

Αρνητικό cash out (stop loss)

Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών ασχολείται με το cash out όταν το σκορ σ’ ένα ματ τους ευνοεί. Τι γίνεται όμως όταν το ματς πάει στραβά; Κι εκεί υπάρχει cash out, αλλά με μέρος του ποσού που έχεις ποντάρει. Επειδή όμως αυτό συνήθως είναι μικρό, προτιμάς να μην ασχολείσαι με το να πατήσεις το κουμπί αλλά ελπίζεις να αλλάξουν τα πράγματα μπας και γυρίσει το παιχνίδι και πληρωθείς.

Το αρνητικό cash out οφείλει να είναι κι  αυτό μέρος του παιχνιδιού σου. Ακόμα και το 10-20% των χρημάτων σου να πάρεις από ένα χαμένο στοίχημα είναι κέρδος, που θα σου βγει μακροπρόθεσμα. Εκείνη την ώρα μπορεί να σου φαίνεται λίγο, αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο.

Ξέρουμε τι σκέφτεσαι: Ότι αν κάνεις ένα αρνητικό cash out και μετά γυρίσει το ματς θα αισθάνεσαι μεγάλο κορόιδο. Όμως αναλογίσου πόσες φορές περίμενες ένα ματς να γυρίσει και δεν έγινε τίποτα. Αν όλες αυτές τις φορές έπαιρνες ένα μέρος του πονταρίσματός σου, δεν θα ήταν καλύτερα;

Παίξε Νόμιμα

* 21+ | Παίξε Υπεύθυνα | ΚΕΘΕΑ: 210-9237777 | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

Αξίζει τελικά το cash-out;

Ωραία ερώτηση. Όπως και σε κάθε άλλη, η απάντηση είναι υποκειμενική. Πρόκειται για μια επιλογή που είναι στο χέρι σου να την χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου ή τελικά θα σου φέρει ζημιά.

Το μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να σου προκαλέσει το cash out είναι να σου χαλάσει την ψυχολογία, με το να αισθάνεσαι συνεχώς αδικημένος. Είτε επειδή έκανες cash out σε ένα ματς που τελικά επιβεβαιώθηκε, είτε επειδή δεν έκανες σε κάποιο που έσπασε. Κι επειδή στο στοίχημα (και γενικότερα…) η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο, το cash out πρέπει να γίνει με βάση ένα συγκεκριμένο κλειδί.

Ποιο είναι αυτό; Η αξία. Ανάλογα με το ποσό που σου προσφέρεται κάθε στιγμή καλείσαι να υπολογίζεις αν σε συμφέρει να κλείσεις το στοίχημα. Εκτός από το σκορ (αν σε ευνοεί δηλαδή το αποτέλεσμα και πόσο) οι βασικές παράμετροι είναι τρεις: Ποσό, χρόνος, μορφή αγώνα.

Θα σου αποκαλύψουμε ένα κόλπο, για να σε βοηθήσουμε… Πριν κάνεις cash out φτιάξε στο μυαλό σου δύο ερωτήματα, ανάλογα με τα δεδομένα του αγώνα εκείνη τη στιγμή. Δηλαδή έχεις παίξει €100 σε απόδοση 2,20 πριν αρχίσει το ματς, το σκορ είναι 2-1 υπέρ σου, είσαι στο 75’, η αντίπαλη ομάδα πιέζει και το κασ αουτ είναι €170. Το ερώτημα είναι το εξής: «Θα έπαιζα αυτή την ομάδα σε απόδοση 1,70 σε ματς 75 λεπτών»; Αν απαντήσεις θετικά, πατάς το κουμπί. Αν όχι, τότε καπάκι έρχεται δεύτερο ερώτημα: «Με ποιο ποσό κέρδους θα ήμουν ΟΚ»; Άπαξ και το αποφασίσεις, με το που θα δεις αυτό το ποσό να σου δίνεται ως cash out, πάτα το.  Αλλιώς αν σε πιάσει η απληστία και το «άστο ένα λεπτό ακόμα να ανέβει κι άλλο» κινδυνεύεις να τα χάσεις όλα. Όποιος έχει κάνει cash out έστω και λίγες φορές θα’ χει να σου πει ιστορίες για τέτοιες περιπτώσεις, όπου άργησε λίγα δευτερόλεπτα και την πάτησε.

Aκουλούθησε το Bet-hoven στα social media!
Διαβαστε επισης

Στοίχημα Τέννις – Πως παίζεται

Μια από τις ολοένα και πιο δημοφιλείς αγορές τα τελευταία χρόνια είναι και το στοιχημα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στοιχημα Πολιτικη

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η στοιχηματική δράση δεν περιορίζεται αποκλειστικά σε αθλητικά γεγονότα, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εναλλακτικές αγορές στο στοίχημα Μπάσκετ

Το μπάσκετ όντας το δεύτερο πίσω από το ποδόσφαιρο δημοφιλέστερο άθλημα είναι και το άθλημα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γραφτείτε στο Newsletter μας για λαμβάνετε όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχήματος, νέα της αγοράς, καινούριες προσφορές* και εξιδεικευμένα άρθρα που θα σας κάνουν καλύτερους παίκτες.

search-icon Προγνωστικά Στοιχήματος gift Προσφορές* Στοιχήματος graph Τζίροι & Στατιστικά