Τρίτη και… όχι φαρμακερή στην Πόλη

Η Τραμπζονσπόρ έχει δείξει την τελευταία τριετία πως έχει μεγαλώσει ως κλαμπ και μπορεί να τα βάλει με τις «μεγάλες» της χώρας.
Η νίκη του περασμένου Σαββάτου κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (2-0) ήταν απολύτως δίκαιη, παίζοντας άριστο ποδόσφαιρο. Πρώτη σε μονομαχίες, έβγαλε φάσεις, πάτησε πολλές φορές στην αντίπαλη περιοχή και μπορούσε και 3ο τέρμα. Γενικότερα δείχνει διάθεση να μπει στη μάχη για τον τίτλο – διατήρηση των σκήπτρων, με τη χρονιά όμως να είναι αρκετά πιεστική (συνεχίζει και στην Ευρώπη). Τώρα δοκιμάζεται στην έδρα της Καραγκιουμρούκ, το «Ολυμπιακό Στάδιο», εκεί όπου έχει αγωνιστεί ήδη δύο φορές έως τώρα τη φετινή σεζόν. Πρώτα ήταν το 4-0 κόντρα στη Σίβασπορ για το Σούπερ Καπ (30/7) και στη συνέχεια το 2-0 επί της Ιστανμπούλσπορ (5/8). Τρίτη φορά που θα παίξει στο συγκεκριμένο γήπεδο, ας ελπίσουμε πως δεν θα είναι «φαρμακερή».
Άλλωστε, απέναντι της έχει την Καραγκιουμρούκ, που ναι μεν διαθέτει κάποιες καλές μονάδες από τη μέση και μπροστά, όμως αμυντικά έχει σοβαρά προβλήματα και δέχεται γκολ με το… τίποτα. Άλλωστε, η εστία της παραβιάστηκε στα 11 από τα 14 φετινά παιχνίδια πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει πως η άμυνά της συγκαταλέγεται στις χειρότερες της κατηγορίας. Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα από τη μεριά της. Θεωρητικά μόνοι οι Μπορίνι, Ντιάν είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες της. Αν απομονωθούν αυτοί, τότε δεν γλιτώνει.
Το διπλό προσφέρεται στο 2.00 και δεν παραμένει από το να τιμηθεί. Άλλωστε, τις δύο προηγούμενες φορές που το «2» υπήρξε σ’ αυτά τα επίπεδα, η «θύελλα» επιβεβαίωσε την επιλογή (8η αγωνιστική, 1-2 με Καϊσέρισπορ στο 2,01 και 5η αγωνιστική, 0-1 με Ουμρανίγιεσπορ στο 1,94).
Ένστικτο και μόνο ότι το Ιστανμπούλσπορ – Κασίμπασα θα έχει γκολ και μάλιστα πολλά. Αμφότερες βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία και είναι υποχρεωμένες να αντιδράσουν. Τα μεταξύ τους παιχνίδια έχουν γκολ (7 σερί G/G), οπότε γιατί να μη φτάσει σε υψηλό σκορ και σήμερα; Με 8/10 Over 2,5 η πρώτη (επίσημα και μη), 4/5 Over 2,5, αλλά και 9/10 G/G η δεύτερη.